Alekss Zanardi, kuram aiz muguras ir pieredze, spoži un smagi brīži IRL, Formulā 1 un CART čempionātos, svētdien izcīnīja savu pirmo nozīmīgo uzvaru pēc 2002. gada, kad CART sacīkstē Lauzicringā itālis zaudēja abas kājas. Zanardi, kurš jau otro sezonu startē FIA WTCC sērijās, izcīnīja savu pirmo uzvaru.
Kamēr pirmajā sacīkstē uzvaru izcīnīja viens no WTCC čempiona nosaukuma pretendentiem Endijs Prio ("BMW Vācija"), Zanardi pēdējā aplī cīņā par astoto vietu pārspēja Farfusu junioru no "Alfa Romeo". Tas deva itālim iespējas otrajā sacīkstē startēt no 'pole position'.

Zanardi startā noturēja savu pozīciju, bet aiz viņa risinājās sīva cīņa starp "BMW" un "SEAT" braucējiem. Pēdējos apļos Aleksam Zanardi nācās izturēt cita "BMW" pilota Jorga Millera ofensīvu, tomēr jau par leģendu kļuvušais itālis spēja noturēt savu pirmo vietu.

Jāpiebilst, ka Zanardi startē "BMW Team Italia-Spain" komandā un viņa mašīna ir īpaši aprīkota ar rokas vadību - tikai bremzes Zanardi darbina ar kāju protēzēm. Nākamais WTCC čempionāta posms risināsies pēc trim nedēļām Stambulas trasē Turcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!