Ar vācieša Dirka Millera uzvaru pirmajā sacīkstē un brita Džeimsa Tomsona uzvaru otrajā, ir noslēdzies pirmais FIA WTCC čempionāta posms Moncas trasē Itālijā.
Jaunizveidotais vai, precīzāk izskatoties, atdzimušais Pasaules "Touring car" čempionāts notiks pirmo reizi kopš 1987. gada, kad par pēdējo WTCC čempionu kļuva itālis Roberto Ravadži.

Lieliski jauno čempionātu ir uzsācis vācietis Dirks Millers no "BMW Deutschland" komandas, kurš pēc pirmās starta vietas izcīnīšanas kvalifikācijā spēja uzvarēt arī pirmajā sacīksē, bet otrajā zaudēja tikai Britu "Touring car" (BTCC) čempionam Džeimsam Tomsonam, kurš pārstāv "Alfa Romeo" komandu. Tikmēr 2004. gada Eiropas "Touring car" (ETCC) čempions Endijs Prio no "BMW UK" komandas nespēja kāpt uz goda pjedestāla nevienā no sacīkstēm, lai arī finišēja punktos.

Par īpaši veiksmīgu šo posmu Moncā nevar uzskatīt arī mājnieki "Alfa Romeo Racing" komanda, kas pērn dominēja ETCC čempionātā. Pirmajā sacīkstē Gabrielle Tarkvīnī un Augusto Farfuss ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā, kamēr otrajā sacīkstē, kurā pirmie astoņi piloti startēja 1. sacīkstes rezultātu apgrieztā kārtībā, abi 'alfa' piloti izlidoja no trases.

Kopvērtējumā vadībā pēc divām sacīkstēm Moncā ir izvirzījies Dirks Millers ar 18 punktiem, kuram seko Tomsons ar 12 punktiem un spānis Antonio Garsija ("BMW Italy-Spain") ar 11 punktiem. Savukārt jau pieminētā ETCC čempiona Endija Prio kontā pagaidām ir 9 punkti. Nākamais posms notiks 1.maijā Maņikūras trasē Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!