Vakardienas pirmais garais ātrumposms (381 kilometrs) „X-Raid” komandas braucējiem ar „BMW X5” ļāva noprast, kas viņus gaida nākošajās dienās. „X-Raid” pilots Nasers Salehs Al-Atijahs vakardienas ātrumposmā ieņēma ceturto pozīciju, no līdera Kolina Makreja („Nissan”) atpaliekot par 7:20 minūtēm.
„„BMW X5” dzinēja veiktspēja ir brīnišķīga, un šodien es atradu labu balansējumu starp vēlmi riskēt un kontrolētu braukšanas stilu. Ceturtais ātrumposms nodrošināja visu, ko tipisks Dakaras posms var piedāvāt. Mums nācās pamatīgi kratīties, bet, neskatoties uz to, atradām labu ritmu,” drīz pēc finiša komentē Nasers Al-Atijahs. Kopvērtējumā viņš atrodas sestajā pozīcijā, 7:37 minūtes aiz jaunā kopējās ieskaites līdera Kolina Makreja.

Komandas vadītājs Svens Kvandts ir apmierināts ar Al-Atijaha sniegumu: „Nasers Al-Atijahs aizvadīja lielisku sacīksti. Viņš bija ātrs, bet tajā pašā laikā rūpējoties arī par automobili un uzmanoties tur, kur tas bija nepieciešams. Ātrums šajā posmā bija patiesi liels, kā arī nebija problēmu ar automobili”.

Hosē Luiss Montedre gan neveicās tik labi, un viņš zaudēja daudz laika. Pēc pirmajiem 100 kilometriem Montedre ekipāža pazaudēja rezerves riteni. Pārdurtās riepas remontam bija nepieciešamas vairāk kā 30 minūtes, kā rezultātā viņš finišēja tikai 58.vietā ar vienas stundas, 17 minūšu un 14 sekunžu deficītu aiz ceturtā ātrumposma līdera, un tagad Montedre kopvērtējumā atrodas 45.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!