Neskatoties uz organizatoru maiņu, arī šogad Ķeguma trasē "Zelta zirgs" norisināsies pasaules čempionāta posms motokrosā, turklāt vienošanās par PČ sacensību rīkošanu Latvijā panākta līdz 2017. gadam, informē orgkomitejas preses pārstāvis Aigars Liepa.

Līdz šim sacensības Ķegumā organizēja uzņēmums "Baltijas Kausa fonds", ko vada Salvis Freimanis, tomēr viņa nopietno veselības problēmu dēļ tiesības nodotas biedrībai "Kristera Serģa motoklubs" un pieckārtējam pasaules čempionam motokrosā blakusvāģiem Kristeram Serģim.

Prestižās sacensības Latvijā šogad norisināsies 11. un 12.jūlijā, kad tiks noskaidroti pasaules čempionāta Latvijas Lielās balvas ieguvēji MXGP un MX2 klasēs. Paralēli pasaules čempionāta ieskaitei Ķegumā startēs arī EMX250, EMX85 un EMX65 klašu sportisti, kuri cīnīsies par Eiropas čempionāta lauriem.

Pasaules čempionāts MXGP un MX2 klasēs šogad norisinās 18 posmos, no kuriem pirmie trīs jau ir aizvadīti. Lielisku sniegumu demonstrē jaunais Latvijas sportists Pauls Jonass, kurš MX2 klases kopvērtējumā atrodas augstajā trešajā vietā. Organizatori cer, ka Jonasa lieliskie rezultāti radīs faniem papildu motivāciju Latvijas sportistus atbalstīt klātienē. Turklāt paredzēta vēl vairāku vadošo Latvijas sportistu dalība.

"Esam sākuši darbu pie pasaules čempionāta organizēšanas, un ar gandarījumu visiem Latvijas motosporta draugiem varu apstiprināt, ka augstākā līmeņa motokross Latvijā bija, ir un būs arī turpmākos gadus," norāda Serģis. "Centīsimies pārņemt labāko pieredzi no mūsu priekšgājējiem, bet cītīgi strādāsim arī pie tā, lai sacensību izklaides programma kļūtu krāšņāka, interesantāka, pievilcīgāka un līdzjutējiem pieejamāka," viņš sola.

Tāpat šogad Ķeguma trasē 8. un 9.augustā notiks pasaules čempionāts motocikliem ar blakusvāģiem un Eiropas čempionāta posms kvadracikliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!