Foto: Publicitātes foto
Ziemai Latvijā turpinoties, sezonu uzsākuši Latvijas skijoringa un ziemas motokrosa meistari - Dignājā norisinājās pirmais Latvijas čempionāta posms šajā ekstrēmajā sporta veidā, pulcējot kā prasmīgus braucējus, tā paprāvu pulku skatītāju, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Lai gan mainīgie laika apstākļi apdraudēja sniega segu, atkusnis nebaidīja dalībniekus doties slidenajā trasē. "Jā, laika apstākļi, šķiet, nebija tik piemēroti, cik gribētos. Taču visi bija apmierināti un teicās, ka sacensības aizritējušas labi." pēc sacensībām atzina Latvijas čempionāta skijoringā 1.posma organizators Andis Bikaunieks. "Katrā ziņā bija tā, kā bija – visiem trase vienāda. Dalībnieku skaits gan bija krietni lielāks nekā iepriekšējos gados. Bija sabraukuši ļoti daudzi dalībnieki ar radzēm un prieks, ka arī atbalstītāju rindas bija kuplākas."

Ļoti labu sniegumu sacensībās uzrādīja pieckārtējais pasaules čempions blakusvāģu krosā un LaMSF Skijoringa komisijas vadītājs Artis Rasmanis, izcīnot uzvaru gan skijoringa "Mazo meistaru klasē", gan ziemas motokrosa "Kross bez radzēm MX2" klasē. Taču konkurence katrā braucienā visnotaļ spēcīga, dalībnieku rindās stājoties daudziem pieredzējušiem motosporta pārstāvjiem. Tā piemēram, Dignājā startēja tādi spīdvejistu uzvārdi kā Laguta, Ļebedevs, Poudžuks un citi. Tas apliecina, ka skijoringa sacensības ir ne tikai izklaide sniegotajos ziemas apstākļos, bet lielisks veids, kā iesildīties gaidāmajai vasaras sezonai.

Gan skijoringa, gan ziemas motokrosa sacensībās tiek izdalītas vairākas klases, dalībniekiem ļaujot piemeklēt savām spējām atbilstošu konkurenci. Sacensības norisinās gan solo motocikliem, gan kvadracikliem.

Latvijas skijoringa čempionāta otrais posms gaidāms jau šajā nedēļās nogalē, 8.februārī, Lēdmanē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!