Foto: F64
Latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar franču pilotu Valentēnu Žiro sestdien Vācijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta (PČ) motokrosā ar blakusvāģiem sezonas priekšpēdējā, 13.posma kvalifikācijā, cenšoties atgūt no iepriekšējā etapā piedzīvotās neveiksmes.

Žiro ar Mucenieku bija labākie kvalifikācijas B grupā, kamēr A grupā uzvaru svinēja viņu sīvākā konkurenta Etjēna Baksa no Nīderlandes ekipāža.

Tāpat A kvalifikācijas grupā piekto vietu guva latviešu Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža, bet septītajā vietā bija igaunis Kerts Variks ar Lauri Daideru.

Sacensības notiks svētdien, 10. septembrī.

Kā ziņots, pirms iepriekšējā etapa, kas pirms divām nedēļām risinājās Šveicē, Žiro ar Mucenieku atradās tuvu pasaules čempionāta vadībai, tomēr otrajā braucienā viņi tehniska efekta dēļ izstājās divus apļus pirms finiša.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 12 posmiem Baksam ir 495 punkti, Žiro ar Mucenieks atpaliek par 30 punktiem, bet trešo vietu ar 442 punktiem ieņem leģendārais Nīderlandes pilots Daniels Vilemsens.

Žiro ar Mucenieku pirms tam bija uzvarējuši iepriekšējos divos posmos, saasinot cīņu par pasaules čempionu titulu.

Septītajā pozīcijā ar 318 punktiem atrodas Daiders un Stupelis, bet astotais ar 282 punktiem ir beļģu pilots Mārvins Venlušens, kurš gan šonedēļ atkal startē bez sava ierastā latviešu kantētāja Haralda Kurpnieka.

Pasaules čempionāta sezona nākamnedēļ noslēgsies ar etapu Nīderlandē.
Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!