Foto: Delfi.lt "Žemaitija“ rallijs (D. Kibirkščio nuotr.)
Zviedru pilota Pontusa Tidemana ekipāža sestdien izcīnīja uzvaru rallijā "Žemaitija", kas norisinās Šauļu apkārtnē, Lietuvā, un bija arī Latvijas čempionāta posms, bet labākā no Latvijas sportistiem bija Jāņa Vorobjova un Andra Mālnieka ekipāža, kura ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Tidemans ar "Škoda Fabia R5" mašīnu pēc deviņu ātrumposmu veikšanas par 9,8 sekundēm pārspēja 15 gadus veco somu Kalli Rovanperi, kurš ar "Škoda Fabia S2000" mašīnu startēja zem Latvijas karoga, līdz ar to gūstot uzvaru Latvijas čempionāta ieskaitē.

Tikmēr trešais palika lietuvietis Vaidots Žala ("Mitsubishi Lancer Evo IX"), kurš uzvarētājam zaudēja minūti un 56,7 sekundes, bet Vorobjovs ("Mitsubishi Mirage") no zviedra atpalika divas minūtes un 14 sekundes.

Jau ziņots, ka pēc sacensību pirmās dienas, kurā tika veikti divi "dopi", līderis bija lietuvietis Martīns Samsons ("BMW M3X"), tomēr viņš otrajā dienā vadību zaudēja, nopelnot arī 90 sekunžu sodu, tāpēc sacensības noslēdza piektajā pozīcijā.

Vorobjovs četros ātrumposmos bija trešais ātrākais braucējs. Tidemans uzvarēja četros "dopos", Rovanperi guva trīs uzvaras, bet Samsons divas.

Par uzvarētāju LRČ1 klasē kļuva Rovanperi, aiz sevis atstājot Vorobjovu, kurš somam zaudēja divas minūtes un 4,2 sekundes. LRČ2 klasē uzvarēja Mārtiņš Svilis ("Mitsubishi Lancer Evo X"), bet priekšpiedziņas automašīnu LRČ3 klasē pirmais bija Mārtiņš Sesks ("Peugeot 208 R2"). Viena tilta piedziņas automašīnām pirmā RK1 klasē bija lietuvieša Egidija Valeiša (BMW M3) ekipāža.

Samsons maija beigās izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta iepriekšējā posmā - rallijā "Talsi", kur viņš bija ātrākais visos 11 ātrumposmos, taču sacensību laikā saņēma laika sodu, tāpēc uzvaru izrāva vien pēdējā "dopā".

Latvijas rallija čempionāta sezona janvārī sākās ar Gulbenes apkārtnē notiekošo ralliju "Sarma", bet turpinājumā tika atcelti posmi, kas bija ieplānoti Eiropas rallija čempionāta posma - "Liepāja" - laikā. Savukārt maija sākumā rallijā "Kurzeme" pirmoreiz savā karjerā triumfēja Vorobjovs.

Turpinājumā augustā Latvijas čempionāta ieskaitē notiks sacensības Igaunijā, sezonas sestais un septītais posms tiks aizvadīts pārceltā rallija "Liepāja" ietvaros, bet sezona oktobra beigās noslēgsies ar ralliju "Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!