Foto: Publicitātes foto
Ar sociālo eksperimentu Rīgas ielās ceturtdien, 10. augustā, tiks noskaidrotas velosipēdistu un autovadītāju attiecības, īpašu akcentu liekot uz intervāla ievērošanu. Eksperimenta laikā, ceļā līdztekus autovadītājiem, dosies dažādas sagatavotības velobraucēji, lai atgādinātu, ka cienot vienam otru, satiksme ir drošāka.

Minētais eksperiments notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas "Par labām attiecībām" ietvaros un pievērsīs pastiprinātu uzmanību velosipēdistiem kā nopietniem satiksmes "spēlētājiem".

Kampaņā iekļautais nerakstītais ceļu satiksmes likums "Nebāz otru zem tupeles jeb atstāj drošu telpu velobraucējiem" norāda, ka autovadītājam velosipēdists pilsētas vidē ir jāapbrauc, ievērojot apmēram viena metra intervālu. Savukārt ārpus pilsētas, palielinoties braukšanas ātrumam, šim intervālam ir jābūt vismaz divi metri.

Šī nerakstītā likuma ignorēšana var novest pie traģiskām sekām. Eksperimentā piedalīsies TV un radio personība Baiba Sipeniece - Gavare, velosportists, "Red Bull Mini Drome" čempions Toms Alsbergs, autobraucēji un citas iedvesmojošas personības, kuras velosipēdu kā transportlīdzekli izmanto dažādās dzīves situācijās. Eksperimenta norise, rezultāti un secinājumi tiks atspoguļoti mediju portālā "Delfi".

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šogad par gandrīz 20% samazinājies ceļu satiksmes negadījumos ievainoto velosipēdistu skaits, bet bojā gājuši jau septiņi velobraucēji.

Atgādinām, ka vietnē www.nerakstitie.lv ir iespēja iepazīties un nobalsot par sev svarīgāko kampaņas izvirzīto nerakstīto likumu un papildināt šo sarakstu ar savu nerakstīto likumu.

Ceļu satiksmes kultūras kampaņu "Par labām attiecībām" organizē CSDD, un to atbalsta apdrošināšanas sabiedrība "Ergo" un degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums "Circle K". Kampaņas oficiālais informatīvais partneris – mediju portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!