Foto: Shutterstock

Tuvojoties ziemai, auto vējstiklu slotiņu "Champion" oficiālais izplatītājs Latvijā uzņēmums "Getz Bros. & Co. (Latvia)" sadarbībā ar apdrošināšanas kompāniju "Seesam Insurance AS", riepu ražotāju "Bridgestone" un Latvijas Autoinženieru asociāciju no 18. oktobra līdz 2. novembrim kampaņā "Pārsteidz ziemu!" piedāvās bezmaksas pārbaudi automašīnas mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemā.

Kampaņas periodā divu nedēļu laikā visā Latvijā pie veikaliem "Maxima" būs iespēja pārbaudīt akumulatora jaudu, riepu protektoru un gaisa spiedienu, kā arī saņemt savirzes vizuālu novērtējumu. Papildus tiks pārbaudītas vējstiklu slotiņas, kuru nozīmīgumu drošas braukšanas nodrošināšanā novērtē aizvien vairāk autovadītāju. Kampaņas laikā ikvienam apmeklētājam tiks piedāvāta iespēja logu slotiņas bez maksas nomainīt. Katrs kampaņas dalībnieks arī saņems vērtīgas dāvanas no organizatoriem: "Bridgestone", "Seesam" un "Osram".

Savukārt tehnisko pārbaudi veiks sertificēti auto inženieri no Latvijas Autoinženieru asociācijas. Katrs akcijas apmeklētājs pēc sava auto pārbaudes saņems tehnisko anketu, kurā būs atzīmēti pārbaudes rezultāti, kas autovadītājam ļaus automašīnas tehnisko nepilnību gadījumā doties uz autoservisu, lai nebūšanas laikus novērstu un pienācīgi sagatavotos drošai braukšanai gan rudens, gan ziemas laikapstākļos.

Kampaņa "Pārsteidz ziemu!" pirmo reizi norisinājās 2012. gadā, kad divu nedēļu laikā Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās kopumā tika pārbaudītas vairāk nekā 600 automašīnu. Bezmaksas pārbaudi galvenajiem auto mezgliem, kas nodrošina drošu braukšanu ziemas apstākļos, atzinīgi novērtēja pārbaudīto automašīnu īpašnieki.

Kā rāda dati par 2012. gada kampaņā pārbaudītajām automašīnām, trešdaļai akumulatori nav ideālā darba kārtībā un ziemas apstākļos pastāv risks automašīnai nedarboties adekvāti. Attiecībā uz logu slotiņām tikai 50% no pārbaudītajām automašīnām tās bija darba kārtībā. Savukārt riepu tehniskā stāvokļa (gaisa spiediens un protektora dziļums) pārbaudē iegūtie dati uzrādīja, ka 25% no akcijas apmeklētājiem ieteicams nomainīt riepas to automašīnām.

Sīkāka informācija par kampaņu, kā arī konkrētas pārbaudes vietas pieejama mājaslapā www.parsteidzziemu.lv. Piereģistrējoties kampaņas mājaslapā, ikviens tās apmeklētājs var piedalīties apdrošināšanas kompānijas "Seesam" dāvanu kartes 30 latu vērtībā izlozē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!