Irvs Gordons ar savu "Volvo P1800" ir nobraucis jau vairāk nekā trīs miljonus jūdžu (4,8 miljonus kilometru), kas ir ekvivalents 120 reizēm apkārt Zemei. Gordons ar šo spēkratu brauc ikdienā cauru gadu, un šim automobilim, ko viņš iegādājās jaunu 1966. gadā, joprojām ir oriģinālais dzinējs. Piedāvājam 10 padomus automobiļu uzturēšanā no Gordona, ko apkopojis britu izdevums "The Telegraph".

1. Izvēlieties automobili, kurš jums patiesi imponē! "Ja jums nepatīk nopirktais automobilis, nekad nenobrauksiet ar to miljoniem kilometru."

2. Mainiet dzinēja eļļu un filtru katru gadu vai ik pēc 10 tūkstoš jūdzēm (16 tūkstoši kilometru) atkarībā no tā, kurš no abiem raksturlielumiem iestājas pirmais! "Ja ir vismaz viena apkopes pozīcija, kura var pagarināt spēkrata mūžu, tad tā ir šī."

3. Izmantojiet autoražotāja oriģinālās rezerves daļas! "Tās ir daudz piemērotākas jūsu automobilim. Es ticu sava "Volvo" saglabāšanā kā "Volvo"."

4. Izmantojiet viena konkrēta ražotāja dzinēja eļļu! "Tas garantē pastāvīgu kvalitāti."

5. Veltiet pāris minūšu laika reizi nedēļā, pārbaudot automobiļa stāvokli zem motora pārsega! "Jebkuram automobiļa īpašniekam jāspēj pārbaudīt tehnisko šķidrumu līmeni, siksnu spriegojumu un caurulīšu stāvokli."

6. Mazgājiet savu automobili regulāri! "Tīrs spēkrats sniedz arī lielisku iespēju laicīgi pamanīt pat mazākās skrambiņas un buktītes."

7. Vaskojiet automobiļa virsbūvi vismaz divreiz gadā! "Tas nodrošina labāku aizsardzību pret koroziju."

8. Uzturiet labas attiecības ar sava iecienītā autoservisa pārstāvjiem! "Jūs abi esat partneri ilgtermiņa attiecībās."

9. Pērciet degvielu uzpildes stacijās, kurās ir intensīvs apmeklētības līmenis! "Uzpildes stacijās ar zemu apmeklētības līmeni degviela rezervuāros glabājas ilgi un ar laiku zaudē savas kvalitatīvās īpašības."

10. Ja automobilis sāk izdot dīvainas skaņas, neignorējiet tās! "Jo ilgāk atliekat problēmas risināšanu, jo lielāku kaitējumu tas var nodarīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!