Foto: Publicitātes foto

Pagājušā gada laikā lietoto automobiļu tirgū dominēja Vācijā ražoti automobiļi. Pat astoņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem transportlīdzekļiem Latvijā ir ražoti Vācijā. Pēc transporta sludinājumu portāla "Autoplius" datiem, savu popularitāti valstī saglabājuši "Volkswagen" (VW) markas spēkrati.

Salīdzinot ar 2012. gadu, VW markas automobiļu popularitāte valstī pieaugusi. Visvairāk Latvijā 2013. gadā tika pārdoti "VW Golf" automobiļi (2,8 tūkstoši), otrajā vietā – "VW Passat" (2,6 tūkstoši), bet trešajā – arī Vācijas ražotāja "Audi" modelis "A4" (2,4 tūkstoši).

"Vācijā ražotie automobiļi ir ļoti populāri arī pārējās Baltijas valstīs. Igaunijā septiņi no desmit visvairāk pārdotajiem lietotajiem automobiļiem ir ražoti Vācijā. Lietuvā šis skaitlis ir vēl lielāks – pat deviņi no desmit. Vācu ražotāju vidū izteikti līderi ir VW markas automobiļi. Mūsu valstī šie automobiļi vienmēr ir bijuši ļoti populāri un katru gadu tie tiek pārdoti aizvien vairāk, kaut arī ar nelielu pārsvaru (15-17%)," saka Andris Mālnieks, "Autoplius.lv" pārdošanas vadītājs.

Par 56% vairāk nekā 2012. gadā tika pārdoti arī Zviedrijā ražotie "Volvo V70" un "XC70" modeļi. Pērn tika pārdoti 2,1 tūkstoši šo spēkratu. Tāds lēciens ļāvis šim "Volvo" modelim pacelties uz ceturto vietu visvairāk pārdoto automobiļu TOP 10. Piektajā vietā – "Audi A6", kas par trešdaļu uzlabojis 2012. gada rezultātus; to nopirkuši 1,9 tūkstoši latviešu.

"Vērts atzīmēt, ka pirms eiro ieviešanas valstī ļoti populāri kļuva "BMW" automobiļi – 3. un 5. sērijas modeļi pārdoti attiecīgi par 58% un 60,3% vairāk nekā 2012. gadā. Tāpēc šie salīdzinoši dārgie automobiļi iekļuva visvairāk pārdoto automobiļu TOP 10 un ieņēma 6. un 7. vietu," ievēro Mālnieks.

3. sērijas "BMW" iegādājušies 1,4 tūkstoši, bet 5. sērijas "BMW" – 1,2 tūkstoši autovadītāju.

Pēc automobiļu tirgus eksperta teiktā, neņemot vērā to, ka kaimiņi igauņi brauc ar dārgākiem automobiļiem nekā latvieši, viņi visbiežāk izvēlas "Audi", "BMW" un "Mercedes-Benz" automobiļus.

Astotajā vietā visvairāk pārdoto lietoto automobiļu TOP 10 – "Volvo S40", "V40" un "V50". Devīto un desmito vietu dala divi "Opel" modeļi – "Astra" un "Zafira".

"Var ievērot, ka visvairāk pārdoto automobiļu TOP 10 ir tie automobiļi, kas valstī tika importēti visvairāk. Pagājušā gada laikā vien importēti gandrīz 10 tūkstoši VW. Tāpēc šie automobiļi dominē arī pārdošanas rādītājos," teic Mālnieks.

Tāpat daudz importēti arī "Volvo" (seši tūkstoši) un "Audi" markas automobiļi (5,6 tūkstoši).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!