Foto: Kadrs no video
Viena no cilvēkus interesējošākajām tēmām auto jomā ir ar to saistītie video. Apriori varētu šķist, ka tās noteikti būs avārijas, bet patiesībā ne gluži – biežāk tie ir dažādi kuriozi, skats pa atslēgas caurumu nozares aizkulisēs vai vienkārši pasaulīgais baltā bruņinieka uzvaras gājiens pret melno.

Portāls "Delfi" piedāvā 10 skatītākos auto tēmas video 2015. gadā.

Kā Latvijā kolhoza metodē top BMW 'tikko no Vācijas'

"Tikko no Vācijas"... Ja paskatāmies tādu pašu parametru – modelis, izlaiduma gads, nobraukums un aprīkojums – lietoto automobiļu cenas Eiropas lielākajā sludinājumu portālā Mobile.de, tad neviļus rodas jautājums, kā Latvijā "tikko no Vācijas" atvestais spēkrats var maksāt jūtami lētāk nekā līdzīgs automobilis Vācijā? Atbilde ir tieši tāda pati kā uz jautājumu "kā kilograms desas var maksāt lētāk par svaigas gaļas kilogramu?" –, to labāk vienkārši nezināt...

'Gumball' rallijā ar 210 km/h noķerts 'Audi' no Latvijas

No Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas 23. maijā startēja ikgadējais dzīvesstila rallijs "Gumball 3000", kas finišēja ASV pilsētā Lasvegasā. Tajā ar 55. starta numuru piedalalījās arī ekipāža ar "Audi RS7 Sportback", kurai ir Latvijas valsts reģistrācijas numurzīmes un kuram šo sacīkšu ietvaros Oslo dzinās pakaļ policija. Par braukšanu ar 210 km/h norvēģu policija pārkāpējus notvēra un aizveda uz iecirkni.

Ar 'Corvette' izdriftē Smiltenes pagrieziena rotācijas apli


Internetā tika publicēts video, kur ziemas priekus rotācijas aplī ar pagriezienu uz Smilteni izdriftē 505 zirgspēku jaudīgais "ChevroletCorvette Z06". Ņemot vērā, ka autovadītājs šo manevru izpilda ar glanci, visticamāk, tamlīdzīgas darbības veicis ne vienu reizi vien.

1000 zirgspēku 'golfiņš' piesmej 'Yamaha R1' superbaiku

Kad automobilis ir pārbūvēts tik ļoti, ka ar citiem četrriteņu spēkratiem nav interesanti sacensties, tad "uz strīpas" jāliek motocikli. Tomēr tūninga projekts var būt tik maktens, ka pat priekšzīmīgākie motocikli nespēj turēt līdzi automobilim... Tāds piemērs ir vairāk nekā 1000 zirgspēku jaudīgais pirmās paaudzes "Volkswagen Golf".

ASV motociklista un pikapa vadītāja strīda negaidītais pavērsiens

Motociklists un pikapa vadītājs – neviens vien šos braucējus uzskata par paaugstināta riska grupām. Bet, ja šādi tēli savstarpēji satiekas, tad konflikts var izvērsties neprognozējams, kā arī noticis ASV iemūžinātajā video.

Saspringti samainoties uz ceļa, abi braucēji apstājās – motociklists apgriezās braukšanai pretējā virzienā un devās skaidroties ar pikapa vadītāju. Konfrontācijā pikapa vadītājs mēģināja taisnoties, ka viņa automobilī ir bērni un viņš motociklistu netika pamanījis. Savukārt motociklists tam negribēja ticēt... Pašā strīda karstumā klāt pienāca vēl viens motociklists, kurš, nesakot ne vārda, ar visu ķiveri galvā iebadīja pikapa vadītājam pa galvu tā, ka tas nokrita vēkšpēdus.

'Lada 2014' ar 400 ZS piesmej 'Porsche'

Padomju autobūvē universālis "Lada 2014" debitēja 1984. gadā un tas tika ražots nepilnus 30 gadus. Sērijveidā tam kā lielākais dzinējs bija pieejams 1,7 litru atmosfēriskais benzīna agregāts, tomēr kāds markas entuziasts uzbūvējis šī spēkrata 400 ZS versiju ar japāņu motoru.

Video redzamais "Lada 2014" aprīkots ar tā paša gadu gājuma "Nissan Silvia" (S13) divlitru četrcilindru turbomotoru, kā jauda palielināta līdz 400 zirgspēkiem. Rezultātā "Lada 2014" no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,6 sekundēs, bet klasisko ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distanci – 12 sekundēs.

Kā redzams video, ar šādu veiktspēju kaunā var atstāt arī 21. gadsimta "Porsche 911" spēkratus.

Skolēni Teikā avarējušu BMW ievelk cita auto sānos

Interneta videotēkā "YouTube" publicēts video ar kārtējo Latvijas jauniešu "varoņdarbu" – velkot no krūmiem trosē iesietu avarējušu BMW, viņi neaprēķina trajektoriju un ar šo vraku taranē ielas malā stāvošo spēkratu.

Notikumi risinās galvaspilsētā, pie Rīgas Tehniskās koledžas. Tāpat noprotams, ka notikumā ir iesaistīti skolēni, kuri bažījas, ka viņu neražu piefiksējusi skolotāja.

Ar šādu ļembastu mēģina tirgot GAZ automobiļus

Sociālos tīklus pāršalcis video ar pašdarbniecisku GAZ automobiļu reklāmu. Ņižņijnovgorodas GAZ dīleris "Luidor" ar afroamerikāņu mūzikas žanra dziedājumu krievu valodā un stīvām dejām ap "GAZelle Next" kravas automobili mēģina pārliecināt cilvēkus par šī spēkrata priekšrocībām, no kurām dažas tam, iespējams, pat nepiemīt.

Drifta čempione izāzē autobraukšanas instruktorus


Internetā publicēts un nedēļas laikā 20 miljonus skatījumu sasniedzis video, kurā Malaizijas drifta čempione izāzē autobraukšanas instruktorus. Šim nolūkam viņa pārģērbās par stereotipisku skolniecīti un izlikās, ka dodas uz savām pirmajām braukšanas nodarbībām.

Ungāri iemūžinājuši savu avāriju ar 'Lamborghini' pie 310 km/h

Ungārijas policija 2015. gada janvārī publicējusi video ar avāriju, kura tika izmeklēta vēl no 2014. gada septembra. Divi karstgalvji ar "Lamborghini Huracan" superauto ar vairāk nekā 300 km/h traucās pa Ungārijas lielceļiem un to filmēja, tomēr vienā posmā bija citāds ceļa seguma profils – autovadītājs zaudēja kontroli pār spēkratu un avarēja.

"Lamborghini Huracan" tobrīd traucās ar 310 km/h, kaut arī iepriekš, kā redzams video, joņotājiem bija izdevies sasniegt pat 334 km/h. Kad auto saslīdēja, tas no viena ceļa nožogojošās barjeras triecās otrā un pēc tam ielidoja grāvī.

Abiem vīriešiem brīnumainā kārtā izdevās palikt dzīviem, gūt nopietnas traumas un izkļūt no itāliešu superauto pirms tas aizdegās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!