Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu koncerna "General Motors" (GM) un Krievijas autoražotāja "AvtoVAZ" kopuzņēmuma "GM-AvtoVAZ" 2014. gada vasarā Maskavas autoizstādē prezentētā jaunā "Chevrolet Niva" ražošanā nonāks tikai 2019. gadā. Visu šo laiku projekts tika atlikts investīciju trūkuma dēļ.

Sākotnēji bija plānots, ka jaunā "Chevrolet Niva" ražošanā nonāks 2015. gada beigās, bet tirdzniecībā – 2016. gada sākumā. Šim nolūkam 2015. gadā pat tika būvēta jauna rūpnīca Krievijā, kura joprojām nav pabeigta. Projektu nobremzēja arī Krievijas jauno automobiļu tirgus stagnācija.

Tomēr šobrīd Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija ir sniegusi valsts garantijas, lai Toljati rūpnīcā ražošanā nonāktu otrās paaudzes "Chevrolet Niva" apvidus automobilis.

Rezultātā jaunais jaunais "Chevrolet Niva" modelis ražošanā nonāks 2019. gadā.

2014. gadā prezentētais "Chevrolet Niva" otrās paaudzes modelis ir 4,3 metrus garš, kas ir par 26 cm vairāk nekā līdzšinējam sērijveida modelim. Prototips saglabā aizmugurējo atkarīgo balstiekārtu, tomēr priekšā divsviru balstiekārtu nomainījusi "McPherson" tipa piekare.

Automobilim ir pastāvīgā pilnpiedziņa, kā arī bloķējamais starpasu diferenciālis. Maskavas autoizstādē izstādītais eksemplārs bija aprīkots ar 1,8 litru atmosfērisko benzīna motoru, kas attīsta 135 zirgspēku jaudu. Transmisija – GM piecpakāpju manuālā ar pazeminātajiem pārnesumiem. Toreiz ražotājs apgalvoja, ka šie paši agregāti tiks izmantoti arī sērijveida modelī.

Atgādinām, ka līdz ar "GM-AvtoVAZ" kopuzņēmuma izveidi 2001. gadā "Niva" preču zīme nonāca tā rīcībā. Šī iemesla dēļ klasiskās "ņivas" "AvtoVAZ" tirgo ar "Lada 4x4" nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!