Foto: Privātais arhīvs/Facebook

Miljonārs Reims Kuisla saņēmis 54 024 eiro sodu par braukšanu 23 km/h ātrāk nekā attiecīgajā ceļa posmā atļauts. Tik liels soda naudas apmērs par samērā nebūtisku pārkāpumu ir tāpēc, ka Somijā to aprēķina pēc pārkāpēja deklarētajiem ienākumiem.

Februāra beigās policija Kuislu noķēra, braucam ar 103 km/h ārpus apdzīvotās vietas, kur atļauts pārvietoties vien ar 80 km/h. Tā kā pārkāpējs ikgadējos ienākumus norādīja 6,5 miljonu eiro apmērā, tad policists atbilstoši noteikumiem aprēķināja, ka samērīgais sods par šādu pārkāpumu miljonāram ir 54 tūkstoši eiro.

Publicējis soda kvīts un "Mercedes-Benz CLA" automobiļa fotoattēlu, Kuisla savā sociālā tīmekļa "Facebook" profilā sūkstas, ka apsver pamest šo valsti, jo "Somijā nav iespējams dzīvot cilvēkiem ar augstiem ienākumiem un turību".

Jāatzīmē, ka šī nav lielākā soda nauda Somijā, kas piespriesta par braukšanas ātruma neievērošanu. 2002. gadā tobrīd pasauli valdošā telekomunikāciju uzņēmuma "Nokia" menedžeris ar "Harley-Davidson" motociklu tika pieķerts, braucam ar 75 km/h vietā, kur atļauts to darīt tikai līdz 50 km/h. Atbilstoši "Nokia" pārstāvja ienākumiem sods par šo pārkāpumu tika noteikts 116 tūkstoš eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!