Lai uzlabotu satiksmes drošību Latvijā un palīdzētu Latvijas uzņēmumiem rūpēties gan par saviem transporta līdzekļiem, gan atbildīgajiem darbiniekiem, Latvijā lielākā apdrošināšanas sabiedrība "Balta" kopā ar Satiksmes ministriju un "Drošas Braukšanas Skolu" (DBS) rīko "Balta" gada balvu "Drošākais uzņēmuma autoparks".

Jau trešo gadu pēc kārtas no 15. septembra uzņēmumiem ir iespēja pieteikties konkursam, gūstot vērtīgu pieredzi, kā uzlabot sava autoparka pārvaldīšanu un arī kopējo satiksmes drošību Latvijā.

Kā partneri konkursu atbalsta arī Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija un ziņu portāls Delfi.lv.

Konkurss norisinās vairākās kārtās, un tā mērķis ir ne vien noskaidrot Latvijā labākos uzņēmumu autoparku pārvaldītājus, bet arī uzlabot kopējo satiksmes drošību Latvijā. Uzlabojot uzņēmumu pārstāvju teorētiskās un praktiskās zināšanas un sniedzot individuālas bezmaksas konsultācijas, ikvienam konkursantam ir iespēja ieviest praktiskas un pozitīvas pārmaiņas sava autoparka pārvaldīšanā.

""Balta" kā vadošais apdrošinātājs iespēju robežās rūpējas un nodrošina klientu biznesa nepārtrauktību un ierastā komforta līmeņa nemainīgumu, uzlabojot kopējo satiksmes drošību Latvijā. Tāpēc jau trešo gadu turpinām "Balta" gada balvas projektu, lai mudinātu uzņēmējus būt zinošiem un profesionāliem autoparku pārvaldītājiem. Turklāt prieks, ka redzam – ar katru gadu Latvijā labākajos prakses piemēros arvien vairāk uzņēmumu savos autoparkos pievērš lielu uzmanību ne tikai tā sauktajiem "dzelžiem" un pašu transporta līdzekļu uzturēšanai, bet arī cilvēciskajam faktoram un darbiniekiem," stāsta "Balta" valdes priekšsēdētājs Sandis Šteins.

Pagājušā "Balta" gada balvas laureāta SIA "Kurbads un Ko" pārstāve Lāsma Pikāne skaidro: ""Balta" gada balvas ekspertu ieteikumi uzstāda latiņu, līdz ar to uzņēmumam ir lielāka degsme panākt nepieciešamos tehniskos uzlabojumus un iespēja vēl profesionālāk novērtēt savu darbu, izvērtējot padarītā rezultātu. Viennozīmīgi varam teikt, ka dalība konkursā un saņemtā balva ar braucienu uz drošās braukšanas apmācībām Austrijā ir devusi jaunu skatījumu gan pašiem uzņēmuma darbiniekiem, gan sabiedrībai par uzņēmumu un tā sniegto pakalpojumu kvalitāti, tehnisko nodrošinājumu un rūpēm par darbinieku drošību kopumā."

Pieteikties konkursam tiek aicināti visi uzņēmumi, kuru autoparkā ir 10 vai vairāk transportlīdzekļu. Uzņēmumi savu dalību konkursam var pieteikt līdz šī gada 5. oktobrim, elektroniski aizpildot īsu un vienkāršu anketu saitē www.balta.lv.

Konkurss norisināsies divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks izvērtēta uzņēmuma sniegtā informācija, kā arī CSDD statistika par uzņēmuma transportlīdzekļiem un to stāvokli. Savukārt otrajai kārtai katrā kategorijā tiks izvirzīti pieci labākie uzņēmumi, kurus klātienē ar padziļinātas intervijas un anketas palīdzību izvērtēs speciāla žūrija. Tajā ietilpst "Balta" galvenais risku parakstītājs Edgars Goldmanis, DBS valdes loceklis Edmunds Ozolnieks, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands, auto eksperts un žurnālists Normunds Avotiņš, kā arī satiksmes psiholoģijas sertifikāta īpašniece Daina Voita.

Pretendenti tiks vērtēti vairākās kategorijās, atsevišķi iedalot pasažieru pārvadātājus, kravu un speciālā pielietojuma autoparkus, kā arī zemāka riska autoparkus. Šis ir pirmais gads, kad pretendenti var iegūt papildus balvu kategorijā – straujākais progress autoparka drošībā, tādējādi mudinot uzņēmumus pieteikties konkursam arī atkārtoti un redzēt progresu sava autoparka drošības attīstībā.

Konkurss noslēgsies 2015. gada janvārī, apbalvojot labākos uzņēmuma autoparkus ar vērtīgām balvām no BALTA, DBS un citiem konkursa sadarbības partneriem. Detalizētāku informāciju par konkursu iespējams atrast saitē www.balta.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!