Foto: Publicitātes foto

No 6. līdz 20. maijam izsludināta pieteikšanās "miles" ekorallijam, ko organizē DBS Autoskola, "Statoil Fuel & Retail Latvia", atbalsta "Delfi" un "StarFM".

Ekorallija norises piektais gads nāk arī ar jauniem pārsteigumiem – šogad ekonomiskas braukšanas iemaņas sacensības notiks divos posmos.

Pirmais, nakts posms, notiks 23. maijā Rīgā, savukārt otrais posms notiks 25. jūlijā maršrutā Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga. Ekorallijā tiek aicināti piedalīties jaunie autovadītāji un uzņēmumu komandas. Dalības maksa par abiem posmiem ir 10 eiro no ekipāžas, visi iegūtie līdzekļi tiek ziedoti apvienībai "Apeirons".

Pirmais posms notiks Rīgas vienā no zaļākajām zonām – Mežciemā, kur dalībnieki sākotnēji tiks iepazīstināti ar ekonomiskas braukšanas padomiem un tehniskajām niansēm. Šajā posmā dalībniekiem tiks dota iespēja sagatavoties "miles" ekorallija otrajam posmam un precīzi nolasīt leģendu. Pirmā posma sākums Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Otrajā posmā kopējā nobraucamā distance plānota 350 līdz 400 kilometru apmērā. Šajā posmā notiks sacensības par vismazāko degvielas patēriņu un precīzāko uzdevumu izpildi.

Pirms distances automašīnu bākas tiek uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai.

"Miles" ekorallija uzvarētāji tiks noteikti, ņemot vērā abu posmu rezultātus. Balvas uzvarētājiem – no DBS Autoskolas un "Statoil". "Miles" ekorallija otrajā posmā sacensību laikā patērēto degvielu nodrošina "Statoil Fuel & Retail Latvia".

Uz sacensībām jāierodas ar pēc iespējas pilnāku degvielas tvertni, kuru pilnībā uzpildīs tehniskais komisārs "Statoil" uzpildes stacijā un noblombēs. Starpību, kura rodas, uzpildot tvertni pilnu pirms starta, apmaksā ekipāža. Savukārt sacensību laikā patērēto degvielu pēc trases veikšanas apmaksā un uzpilda "Statoil" sacensību finišā Ādažos.

Ekorallija "miles" nolikums PDF formātā.

Pieteikties "miles" ekorallijam iespējams no 6. līdz 20. maijam portālā "Delfi", aizpildot elektronisko pieteikšanās formu. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ekipāžas tiks izvēlētas izlozes kārtībā, un dalībnieku saraksts tiks paziņots 21. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!