Kanādietis Korijs Vadens visu gadu krāja naudu, lai sagādātu savai mātei pārsteigumu – automobili, par kuru viņa bija sapņojusi visu mūžu. Interneta videotēkā "YouTube" šis iemūžinātais pārsteigums nedēļas laikā sasniedzis jau četrus miljonus skatījumu.

Todien Korijs mātei palūdza ar viņu kopā iziet ārā, jo viņam nepieciešams uzņemt sižetu dokumentālai filmai. Kāpņutelpā viņi apstājās, un dēls mātei teica: "Pirms mēs izejam laukā, vēlējos tev ko pasniegt. Tā ir vēstule, kura šodien tev pienāca pastā".

Atverot aploksni, māte nespēja valdīt emocijas, pamanot tajā atslēgas un ilgi kārotā automobiļa attēlu. Pēc tam viņi izgāja uz ielas, kur stāvēja iegādātais 1973. gada izlaiduma "SAAB 99 EMS" automobilis.

Kā norāda Korijs, viņa māte, kura strādā par mājokļu uzkopēju, visu mūžu sapņojusi tieši par šo, nu jau vairākus desmitus gadus veco auto modeli. Viņa tajā iemīlējusies jau sen, kad tādu ieraudzīja kādam no saviem klientiem.

Tomēr pirms diviem gadiem Korija māte darbu zaudējusi, tāpēc dēlam jāstrādā vēl cītīgāk, lai palīdzētu viņai. Kā norāda Korijs, viņš nav diez ko rocīgs, bet šim klasiskajam automobilim naudu iekrāt ir izdevies.

"SAAB 99" tika ražots periodā no 1968. līdz 1984. gadam. "EMS" modifikācija ir sportiskā versija, kas aprīkota ar 110 zirgspēku jaudīgu divlitru benzīna motoru, kas kompaktajam spēkratam ļauj paātrināties līdz 170 km/h.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!