Foto: Publicitātes foto

Autobūves koncerns "General Motors" (GM) speciālā pasākumā nodevis 71 gadus vecajam pensionāram Džordžam Tellijam sportisko automobili "Chevrolet Corvette", kuru pagaidām nenoskaidroti noziedznieki pirms 33 gadiem viņam nozaga. Policija šo spēkratu atrada jūnija beigās Misisipi štatā, bet GM, uzzinājis par tā vēsturi, nolēma apmaksāt piegādi likumīgajam īpašniekam Detroitā.

Kādā veidā izdevās atrast automobili, netiek precizēts. Tomēr zināms, ka zādzība notika 1981. gada 13. jūlijā. Tellijs novietoja stāvēšanai šo sportisko spēkratu kādā no Detroitas ielām un vēlāk to tur vairs neatrada. Šo gadu laikā pensionāra īpašumā pabijuši vēl trīs "Corvette" automobiļi, tomēr šis modelis, kas tika izlaists 1979. gadā, viņam paticis vislabāk.

33 gadus pēc zādzības Tellijam uz mājām piezvanīja no Amerikas automobiļu asociācijas un aicināja saņemt šo automašīnu. Tomēr pensionāram neesot bijis naudas tā transportēšanas apmaksāšanai.

Nogādājot automobili Detroitā, GM arī novērsa šī "Chevrolet Corvette" vizālos un tehniskos defektus. Interesanti, ka Tellijam svinīgā pasākuma laikā motoru izdevās iedarbināt tikai ar otro piegājienu.

Automobiļa pilnīgu restaurāciju GM gan neplāno apmaksāt. Tomēr ieguldīt šī auto remontā esot apņēmies kāds sponsors. Pašlaik šī "Chevrolet Corvette" nobraukums esot 47 tūkstoš jūdžu (75 tūkstoš kilometru). Kurš braucis ar šo sportisko auto pēdējo 33 gadu laikā, netiek ziņots.

Konkrētais automobilis ir trešās paaudzes "Chevrolet Corvette", kas tika ražots periodā no 1968. līdz 1982. gadam. Atkarībā no versijas 1979. gada modelis tika aprīkots ar 185 līdz 225 zirgspēku 5,7 litru V8 motoru. Šāds spēkrats jaudīgākajā modifikācijā līdz 100 km/h spēj paātrināties nepilnās septiņās sekundēs un maksimāli sasniegt vairāk nekā 200 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!