Foto: LETA

OCTA cenu piedāvājumi apdrošināšanas brokeru portālos elektroniskā ceļā tiek automātiski iegūti tieši no apdrošinātāju sistēmām, precizē Latvijas Apdrošināšanas brokeru asociācija (LABA) un šodien izplatīto Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) informāciju uzskata par patērētāju maldināšanu.

"OCTA cenas nenosaka un nekad nav noteikuši apdrošināšanas brokeri," uzsver LABA valdes priekšsēdētājs Aigars Krūms. "Apdrošināšanas brokera komisija nekad nav tikusi un netiek pieskaitīta pie OCTA cenas, bet gan tiek aprēķināta no apdrošinātāja noteiktās OCTA cenas. Respektīvi, apdrošināšanas brokeru portālos redzamās OCTA cenas ir pašu apdrošinātāju noteiktās OCTA cenas, kas iegūtas tieši no apdrošinātāja sistēmas un kurai nekas netiek pieskaitīts klāt," precizē Krūms.

Tāpat LABA paziņojusi, ka vērsīsies Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) ar sūdzību par Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma pārkāpumu LTAB darbībā, kā arī lems, vai neierosināt šī incidenta izskatīšanu LTAB konsultatīvajā padomē.

LABA vienlaikus informē, ka 2010. gadā jau reiz vērsās PTAC par līdzīgu Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma pārkāpumu un PTAC konstatēja pārkāpumu, atzīstot, ka apdrošināšanas brokeru komisijas nerada nekādu sadārdzinājumu apdrošinātāju noteiktajām OCTA polišu cenām.

Atgādinām, ka šodien LTAB izplatīja paziņojumu, kurā apgalvoja, ka "starpnieku portālos pieejamajās OCTA cenās ir iekļauta starpnieka komisija" un tādējādi patērētājs pārmaksā.

Saskaņā ar OCTA tirgus datiem pērnajā gadā vairāk nekā 185 000 OCTA ir iegādātas, izmantojot distances saziņas līdzekļus, kopumā sastādot 15% no visiem noslēgtajiem apdrošināšanas līgumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!