Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu tehnoloģiju gigants "Apple" šonedēļ notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentēs saskarnes sistēmu "CarPlay", kas atvieglo "iPhone" viedtālruņa integrāciju automobiļa multimediju sistēmā.

Sistēmu varēs vadīt kā ar taustiņiem uz automobiļa stūresrata (piemēram, balss asistenta "Siri" izsaukšanai), tā arī ar automobiļa multimediju sistēmas skārienjutīgo ekrānu, kur būs attēlotas "iOS" operētājsistēmas ikonas.

Ar balsi varēs vadīt navigācijas un audio sistēmu, sarunāties pa brīvroku tālruņa sistēmu un sūtīt teksta īsziņas. Turklāt "Siri" spēs nolasīt ienākušos teksta paziņojumus, lai nenovērstu autovadītāja uzmanību no ceļa.

"CarPlay" būs spējīgs prognozēt, kur autovadītājs vēlas braukt. Šāda informācija tiks iegūta no iepriekšējo braucienu datiem, kā arī adresēm, kas norādītas teksta īsziņās, e-pastā, kalendārā vai kontaktu sarakstā.

"iPhone" viedtālruņi atbalstīs "CarPlay" sistēmu līdz ar nākamo "iOS 7" atjauninājumu. Tiesa, viedtālruņa sajūgšanai ar sistēmu būs nepieciešams "Lightning" kabelis (savietojams ar "iPhone 5" un jaunākiem modeļiem).

"Apple CarPlay" sistēma debitēs jau nākamgad, to sākotnēji izmantos tādas automobiļu markas kā "Ferrari", "Mercedes-Benz", "Volvo", "Hyundai" un "Honda". Vēlāk tiem pievienosies vēl vairāki autoražotāji, ieskaitot "Nissan", "Peugeot", "Jaguar", "Land Rover", "BMW" un "General Motors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!