Foto: Publicitātes foto

Praktiskais "Fiat Tipo" sedans ir veiksmīgi pārcietis neparastu izmēģinājumu – ceļojumu apkārt zemeslodei 41 000 kilometru garumā. Jaunā "Fiat" sedana vadītājs turku žurnālists Okans Altans ceļā pavadīja 133 dienas, apmeklēja 22 valstis un pavisam 122 pasaules pilsētas. Neskatoties uz sliktajiem ceļiem un sarežģītajiem laika apstākļiem, "Fiat Tipo" pārvarēja visas grūtības bez tehniskām un mehāniskām kļūmēm.

"Fiat Tipo" sedans ceļojumu apkārt pasaulei uzsāka pagājušā gada 13. augustā, izbraucot no rūpnīcas vārtiem Bursē, Turcijā. Sedanam ir standarta komplektācija, tas nav aprīkots ne ar kādām papildus modifikācijām, kas palīdzētu vieglāk tikt galā ar šo izaicinājumu.

Ceļa pirmajā etapā "Fiat Tipo" izbraukāja Grieķijas, Bulgārijas, Rumānijas, Ukrainas un Krievijas teritorijas un nokļuva līdz Japānai. No Jokohamas ostas Japānā sedans ar kuģi pa Kluso okeānu tika nogādāts līdz Meksikas krastiem, tad ar kuģi caur Atlantijas okeānu pārvests uz Apvienoto Karalisti.

Ceļojuma trešā etapa maršruts vijās caur 14 Eiropas valstīm, ieskaitot Nīderlandi, Vāciju, Franciju, Šveici, Austriju un Itāliju. Februāra sākumā "Fiat Tipo" veiksmīgi finišēja rūpnīcā, kurā tika izveidots. Žurnālists, kas vadīja sedanu visa brauciena garumā, pie stūres pavadīja vairāk nekā 400 stundas.

Pie "Fiat Tipo" modeļa izstrādes trīs gadus strādāja vairāk nekā divi tūkstoši inženieru un citu speciālistu. Pirms modeļa ieviešanas ražošanā izmēģinājumu laikā viņi nobrauca vairāk nekā deviņus miljonus kilometru pa dažādiem ceļu segumiem un apstākļiem.

Pagaidām "Fiat Tipo" pieejams tikai kā sedans, bet jau šogad tirgū parādīsies "Fiat Tipo" ar hečbeka un universāļa tipa virsbūvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!