Foto: Kadrs no video
Saūda Arābijas valdība izsludinājusi jaunu likumu, kas paredz šajā reģionā populāro driftēšanu ar automobili pa koplietošanas ceļiem atzīt par krimināli sodāmu darbību, bet skatītājus klasificēt kā līdzdalībniekus šajā noziegumā, vēsta "Arab News".

Jaunais likums paredz, ka pirmo reizi pieķertam drifterim automobilis tiks konfiscēts uz vienu mēnesi un noteikts 10 tūkstoš riālu (1 962 eiro) naudas sods.

Ja autobraucējs otro reizi tiks pieķerts, sānslīdēs ar automobili lavierējam starp citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, tad spēkrats viņam tiks konfiscēts uz trim mēnešiem, bet iepriekšminētais naudas sods būs dubultā apmērā. Tāpat šādu pārgalvi tiesa var ieslodzīt uz sešiem līdz 12 mēnešiem cietumā.

Savukārt pēc trešās pieķeršanas reizes viņiem automobilis tiks konfiscēts uz vienu līdz pieciem gadiem, kā arī noteikts 40 tūkstoš riālu (7 849 eiro) naudas sods.

Turklāt likuma pārkāpēja pasažieriem vai skatītājiem ceļa malā, kuri tiek klasificēti kā nozieguma līdzdalībnieki, tiks noteikts pusotra tūkstoša riālu (294 eiro) sods un automobiļa konfiskācija uz 15 dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!