Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW parādījusi jaunu automobili, kas kļuvis jau par 19. kolekcijas "BMW Art Car" pārstāvi. Mākslas automobilis tapis uz "BMW M6 GTLM" sacīkšu automobiļa bāzes, un pie tā strādājis pazīstamais amerikāņu mākslinieks, konceptuālā mākslas virziena pārstāvis Džons Baldesari.

"Man tikai vienu reizi mūžā ir nācies strādāt ar automobiļiem. Un tas bija automobiļa zīmējums. Tādēļ pievienoties "BMW Art Car" projektam, es nonācu sev vēl nepazīstamā teritorijā. Ne tikai paša objekta ziņā, bet arī pārejas ziņā no divu dimensiju uz trīs dimensiju mākslu," autoražotāja preses paziņojumā atklāj Baldesari, norādot, ka tas ir visātrākais mākslas objekts, kādu viņš jebkad radījis.

BMW norāda, ka šis mākslas automobilis nav vienkārši eksponāts, kas tūlīt pat nonāks muzejā. Ar šo "BMW Art Car" autoražotājs piedalīsies 24 stundu Deitonas sacīkstēs, kas notiks janvārī.

"BMW M6 GTLM" ir aprīkots ar 4,4 litru V8 turbopūtes dzinēju, kas attīsta 585 zirgpsēku jaudu. Sacīkšu automobiļa svars ir 1250 kilogramu.

Atgādinām, ka "BMW Art Car" kolekciju autoražotājs aizsāka 1975. gadā. Kopš tā laika vācu autoražotājs jau ir sadarbojies ar aptuveni divdesmit māksliniekiem, starp kuriem ir arī tāda leģenda kā Endijs Vorhols.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!