Foto: AFP/Scanpix

ASV viesuļvētrā "Hārvijs" bojāts aptuveni pusmiljons automobiļu, to skaitā ir arī tādi spēkrati, kuri ir noslīcināti plūdos un vairs nav atjaunojami, vēsta CNBS ar atsauci uz auto tirdzniecības kompānijas "Cox Automotive" ekspertiem.

"Hārvijs" radījis daudz lielāku postījumu nekā viesuļvētra "Sendija", kas Ņujorkā un Ņūdžersijā plosījās 2012. gada oktobrī. Toreiz tika bojāti aptuveni 250 tūkstoši automobiļu.

Auto tirdzniecības eksperti prognozē, ka ne visi bojātie pusmiljons automobiļu nonāks metāllūžņos. Daudzi no tiem tiks atjaunoti un pārdoti otrreizējā tirgū. ASV šāda rīcība nav nelikumīga, ja vien pircējs tiek iepazīstināts ar visiem automobiļa vēstures aspektiem.

Vēstīts, ka ASV Teksasas štatu piemeklējuši milzīgi viesuļvētras "Hārvijs" izraisīti plūdi. Jau tagad nolijis rekordliels nokrišņu daudzums, taču sinoptiķi prognozē arī turpmāku ūdens līmeņa celšanos.

"Hārvijs" kā ceturtās kategorijas viesuļvētra ASV sauszemi sasniedza piektdien, izraisot nepieredzēti plašus plūdus. Vēlāk "Hārvija" spēks samazinājās līdz tropiskās vētras līmenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!