Foto: AP/Scanpix

ASV vides aizsardzības regulatori otrdien iesūdzējuši tiesā autoražotāju "Fiat Chrysler", apsūdzot uzņēmumu, ka tas savos spēkratos uzstādījis iekārtas, kas pārbaužu laikā slēpj kaitīgos izmešus.

Uzņēmums 104 000 trīs litru vieglo dīzeļa automašīnu sertifikācijas procesa laikā to, ka ir šāda programmatūra, slēpis no regulatoriem, pavēstīja Vides aizsardzības pārvalde (EPA), kas iesniegusi apsūdzības federālajā tiesā Mičiganā.

Itālijas autoražotājs atzina, ka ir "vīlies" tiesā iesniegtās prasības dēļ un "grasās apņēmīgi sevi aizstāvēt, it īpaši pret apgalvojumiem, ka uzņēmums būtu iesaistīts iepriekš nodomātā shēmā, lai uzstādītu manipulācijas ierīces ar mērķi maldināt ASV izmešu pārbaudes".

EPA jau janvārī paziņoja par apsūdzībām attiecībā uz 104 000 automašīnu "Ram" un "Jeep Grand Cherokees", kas izlaistas no 2014. līdz 2016. gadam.

Šis automašīnu skaits ir mazāks nekā "Volkswagen" skandālā, tomēr sūdzības ir līdzīgas, ņemot vērā, ka iekārtas spēkratiem ļāvušas radīt slāpekļa oksīdu apjomu, pārsniedzot pieļaujamo līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!