Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma "Ātruma cilts" jaunāko sēriju no studijas Mārupes ledus trasē, kur 11. martā pirmo reizi Latvijā norisināsies vērienīgais Baltijas Ziemas drifta kauss. Par gaidāmajām sacensībām un jaunās sezonas aktualitātēm stāsta drifta zvaigzne Kristaps Blušs un sacensību organizators Kārlis Priedītis. Kristaps šoreiz pieņems raidījuma izaicinājumu – iemācīt driftēt radio ētera personībai Sandai Dejus.

Šajā nedēļas nogalē Mārupes ledus trasē "JIP Mārupīte" notiks Baltijas mēroga ziemas drifta sacensības "Baltic Winter Drift Cup 2018", kas pulcēs Baltijas valstu spēcīgākos sānslīžu meistarus. Drifts ziemas apstākļos ir salīdzinoši jauns žanrs, un kausa organizators Kārlis Priedītis ir gandarīts, ka šogad pasākums norisinās tieši Latvijā. Īstas ziemas apstākļi ļaus vērot arī jaunumu – braukšanu pa ledu. Eksperti spriež, ka tas varētu būt pamatīgs izaicinājums mūsu Lietuvas kaimiņiem, tāpēc nopietni pretinieki latviešu drifteriem būs tikai pieredzējušie igauņu braucēji.

Savukārt "HGK Racing Team" zvaigzne Kristaps Blušs jaunās drifta sezonas sākumam gatavojas otrpus okeānam. Kristaps atzīst, ka šī sezona varētu būt morāli vieglāka, jo komanda jau pieradusi pie vides un iepazinusi trasi. Tāpēc HGK padomā stratēģiska viltība ar jauno BMW "Eurofighter" (E92), kas piedzīvojis pamatīgus uzlabojumus, un superauto ir gatavs jaunās sezonas cīņai par vietu uz pjedestāla.

Kristaps Blušs arī pieņēmis "Ātruma cilts" izaicinājumu – iemācīt "Radio SWH" ētera personībai Sandai Dejus driftēt. Sanda neslēpj, ka vienmēr uzskatījusi driftu par traku jauniešu nodarbi un vienkārši bezjēdzīgu slidināšanos pa ielām. Viņas dzimtajā Madonā neviens to nekad neesot pat mēģinājis saukt par sportu. Vai Kristapam izdosies mainīt Sandas domas un iemācīt viņai driftēt bez iestigšanas kupenās, var noskaidrot, noskatoties jauno "Ātruma cilts" raidījumu.

Skatītāju iecienītais raidījums "ZeKurbulis" ir pārtapis par "Ātruma cilti", jo stāsti ir ne tikai par motoru sportu, bet arī par piedzīvojumiem, laivām, lidojošiem elementiem – visu, kas sniedz aizrautību un adrenalīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!