Foto: Publicitātes foto

Zviedru autoražotājs "Volvo" pakāpeniski atteiksies no dīzeļdzinējiem savos modeļos. Drīzumā tiks prezentēts jaunās paaudzes "Volvo S60" modelis, un tā piedāvājumā nebūs neviena dīzeļdzinēja – tikai benzīna un hibrīda agregāti.

"Volvo" kompānijas vadītājs jau iepriekš bija publiski paziņojis, ka zviedru autoražotājs vairs neizstrādās jaunas paaudzes dīzeļmotorus, jo to pielāgošana arvien stingrākajām ekoloģiskajām normām palikusi nerentabla.

Lēmumu atteikties no dīzeļdzinējiem trešās paaudzes "Volvo S60" modelī autoražotāja vadītājs Hokans Sāmuelsons nodēvējis par kārtējo soli ceļā uz elektrisko nākotni – ar laiku "Volvo" atteiksies no benzīna dzinējiem, tad hibrīdiem un visbeidzot ražošanā būs tikai elektromobiļi.

Saskaņā ar "Volvo" plānu visi šīs markas modeļi tikai elektriskajā versijā būs no 2025. gada. Savukārt no 2019. gada visi jaunizstrādātie modeļi būs vai nu hibrīdi, uzlādējamie hibrīdi vai arī elektromobiļi.

Atgādinām, ka šobrīd ražošanā esošajos "Volvo" modeļos joprojām ir pieejami dīzeļdzinēji, kas pārstāv "Drive-E" motoru saimi, kas ražošanā nonāca 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!