Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" ar dīzeļdzinēja modifikācijas "A6 ultra" automobili dosies ceļojumā ar mērķi šķērsot rekordlielu valstu skaitu bez atkārtotas degvielas uzpildes.

Ar vienu "Audi A6 ultra" degvielas tvertni plānots šķērsot Nīderlandi, Beļģiju, Luksemburgu, Franciju, Šveici, Lihtenšteinu, Austriju, Vāciju, Itāliju un Balkānus.

Ceļojums sākās otrdien, 9. jūnijā. Pavisam plānots nobraukt vairāk nekā 1600 kilometru maršrutu. Degvielas izmaksas šim braucienam būšot 123 eiro.

Maršruts tika rūpīgi izplānots tā, lai brauciena laikā būtu jāšķērso pēc iespējas mazāk pilsētu un kalnu ceļu. "Audi A6 ultra" pilotēs žurnālists Endrū Frenkels un tālrādes zvaigzne Rebeka Džeksona.

Ja plānoto maršrutu izdosies nobraukt bez atkārtotas degvielas uzpildes, tad šis sasniegums tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā.

"Audi A6 ultra" aprīkots ar divlitru dīzeļdzinēju, kas attīsta 190 zirgspēku jaudu. Atkarībā no versijas motors tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic" pārnesumkārbu. Automobilim ir 73 litru degvielas tvertne, bet ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 4,2 litri dīzeļa uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!