Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" prezentējusi nākamās paaudzes informācijas un izklaides sistēmu ar pilnībā integrētu "Android" operētājsistēmu. Sistēma, kura sabiedrībai pirmo reizi tika parādīta vispasaules "Google I/O" izstrādātāju konferencē, tika ietverta "Audi Q8 Sport "konceptauto komplektācijā. Tā paver jaunas savienojamības iespējas un vēl ērtāku vadītāja mijiedarbību ar automobili.

"Android" informācijas un izklaides sistēmu izstrādāja "Android Open Source" komanda, iesaistot virkni gudrāko prātu. Jaunās funkcijas, tostarp straumēšanas serviss "Spotify", "Google Play Music" un "Google Assistant", tiek attēlotas lielā MMI displeja paneļa vidū. Informācija tiek atspoguļota arī "Audi" virtuālajā vadītāja informācijas sistēmā.

"Audi Q8 Sport" konceptauto navigācijas sistēma turpinās izmantot "Audi-HERE" datubāzi, taču autovadītājam būs iespēja vadīties arī pēc "Google Maps" kartēm un norādēm. No jaunām funkcijām jāizceļ ienākošo ziņu un zvanu paziņojumu centrs.

"Android" ir pasaulē populārākā mobilā platforma ar vairāk nekā 1,4 miljardiem lietotāju visā pasaulē un, integrējot šo sistēmu "Audi" modeļos, zīmols sper lielu soli savienojamības iespēju paplašināšanas virzienā. Atvērtās "Android" komandas plašās zināšanas un radošās prasmes spēj paātrināt lietotņu izstrādi un attīstību. Jaunas lietotnes var tikt ātri iestrādātas automobiļos kā papildu saistītie pakalpojumi, ja tās atbilst "Google" un "Audi" prasībām. Bez īsā atjauninājumu cikla "Android" sistēmai raksturīga arī ievērojami lielāka pakalpojumu daudzveidība, kā arī plaša starptautiska pieejamība.

Automobiļos integrētās "Android" sistēmas iespējas ir tik plašas, ka tā ļauj izmantot visas viedtālruņa lietotnes automobiļa informācijas un izklaides sistēmā, tiklīdz tas netraucē drošai braukšanai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!