Foto: PantherMedia/Scanpix

Iegādāties jaunu automašīnu kļuvis drošāk ar līzinga apdrošināšanu, ko "Skandi Motors" sadarbībā ar kompānijām "If Apdrošināšana" un "UniCredit Leasing" piedāvā visām "Nissan", "Hyundai" un "Mitsubishi" jaunajām automašīnām. Šā gada pirmajā ceturksnī līzinga apdrošināšana noformēta 13% no kopējā ar "Skandi Motors" starpniecību finansēto darījumu skaita, un interese par šo produktu pieaug.

Līzinga apdrošināšana jeb GAP kā produkts pieejams tikai autosalonā, iegādājoties jaunu automašīnu līzingā kopā ar KASKO apdrošināšanas polisi. Līzinga apdrošināšana sedz automašīnas tirgus vērtības un atlikušās līzinga summas starpību automašīnas zādzības vai pilnīgas bojāejas gadījumā, kas ir īpaši svarīgi gadījumos, kad atlikusī līzinga summa ir krietni augstāka par tirgus vērtību. Savukārt, ja iestājas klienta ieņēmumu samazinājums vai pat maksātnespēja, un klients nespēj norēķināties par līzinga maksājumiem, klienta parāds netiek reģistrēts Latvijas Bankas parādnieku reģistrā, netiek sabojāta klienta kredītvēsture un automašīna par līzinga atlikumu tiek nodota apdrošinātājam.

Kā piemēru līzinga apdrošināšanai "If" KASKO produkta vadītājs Kaspars Duburs min šādu situāciju: "Piemēram, ir noticis ceļu satiksmes negadījums, pēc kura transportlīdzekļa atjaunošana nav iespējama. Jūsu divus gadus vecā auto līzinga atlikusī summa ir 10 100 eiro, taču KASKO apdrošināšana sedz auto tirgus vērtību, kas šobrīd ir tikai 9 500 eiro. Jums līzinga kompānijai jāmaksā 600 eiro starpība. Līzinga apdrošināšanas polise šo starpību segs jūsu vietā."

Savukārt "UniCredit Leasing" auto līzinga nodaļas vadītājs Jānis Mūrnieks norāda, ka ir arī tādi klienti, kuru finanses būtu vairāk nekā pietiekamas jaunas automašīnas iegādei, taču viņi paši izvēlas līzinga apdrošināšanu, jo ir piesardzīgi un vēlas sevi pasargāt nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!