Foto: Publicitātes foto
Lai pirms ziemas sezonas autovadītāji varētu sagatavoties drošākai dalībai ceļu satiksmē, kampaņas "Brauc droši!" ietvaros šobrīd veiktas pirmās bezmaksas auto gaismu, riepu spiediena un protektora dziļuma, stāvbremzes un vējstikla slotiņu pārbaudes lielākajās Latvijas pilsētās – Rīgā, Jelgavā, Limbažos, Tukumā, Liepājā un Daugavpilī. Pirmajā nedēļā pārbaudītas vairāk nekā 700 automašīnas; auto eksperti prognozē, ka kopumā varētu tikt veiktas tūkstošiem šādas pārbaudes.
"Jau tagad varam secināt, ka projekts ir izdevies, jo atsaucība no autovadītājiem ir liela – dienas laikā mēs vidēji pārbaudām 45 automašīnas, sniedzot to īpašniekiem padomus par viņu auto piemērotāko riepu izvēli. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, autovadītāji ir zinošāki auto tehniskā stāvokļa jautājumos. Tajā pašā laikā mēs joprojām strādājam ar tiem autovadītājiem, kuri priekšroku sniedz ziemas riepu izmantošanai arī vasaras periodā – mūsu uzdevums ir izskaidrot, kāpēc tas ir bīstami," stāsta "Goodyear" pārstāvis Gints Jegurs.

Bezmaksas automašīnu pārbaudes kampaņas "Brauc droši" ietvaros tika uzsāktas 20. septembrī un ilgs līdz pat līdz 27. oktobrim. Kampaņas mērķis – vērst sabiedrības uzmanību automašīnu tehniskajam stāvoklim pirms ziemas sezonas iestāšanās, kā arī piedalīties vispasaules drošas braukšanas 10 Zelta likumu memoranda ievērošanā.

Septembra vidū prezentētie dati par ceļu satiksmes negadījumiem liecina, ka tieši riepu tehniskais stāvoklis ir viens no biežāk sastopamajiem faktoriem, kas veicina nelaimes gadījumus uz ceļiem.

Kampaņas tehnisko pārbaužu grafiku un plašāku informāciju par to var atrast Latvijas Automoto biedrības mājaslapā "www.lamb.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!