Foto: Shutterstock

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, kas atbilstoši OCTA likumam atlīdzina zaudējumus ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem, ja negadījuma izraisītājam nav bijusi spēkā esošas OCTA polises, un administrē arī regresa prasības, apkopojis dīvainākos paskaidrojumus par ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) apstākļiem, kurus autovadītāji apraksta savos paskaidrojumos.

"Arī tik nopietnās lietās kā regresa prasības netrūkst dīvainu un kuriozu situāciju, kas visbiežāk rodas, autovadītājiem cenšoties aprakstīt avārijas apstākļus, kā arī attaisnot savu rīcību. Paskaidrojumos netrūkst komentāru par sadzīviskām situācijām un problēmām, kas likušas autovadītājiem izraisīt CSNg vai rīkoties pretlikumīgi, vadot spēkratu bez OCTA," stāsta LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics, piebilstot, ka visbiežāk šādi autovadītāji vienlaikus pārkāpuši vairākus satiksmes noteikumu punktus.

Daži no kuriozākajiem autovadītāju paskaidrojumiem, kurus LTAB saņēmis no autovadītājiem atlīdzību un regresa lietās vai sūdzībās (saglabāta oriģinālā rakstības forma un interpunkcija):

"Man nekad nav bijušas nekāda veida transportlīdzekļu vadīšanas tiesības... Automašīnas vadīšanu esmu ieguvis pašmācības ceļā... Nejutu, ka esmu alkohola reibumā... Man nav līdzekļi, lai varētu segt cietušajiem radītos zaudējumus. Cietušiem atvainošos, lūgšu piedošanu par notikušo."

"Pēc strīda ar civilsievu lielā steigā ar savu automašīnu bēgu no mājas pagalma. Tā kā kājās bija istabas čības, neizdevās savlaicīgi nobremzēt pie vārtiem... Sieva man skrēja pakaļ, tādēļ daudz laika pārdomām un situācijas izpētei neatlika."

Paskaidrojums no gandrīz 70 gadus vecas kundzes par sadursmi ar mopēdu: "(..) tā kā man bija ātri jāsteidzas mājās un palika bailes, ka mani varētu noķert policija, es centos no notikuma vietas aizbraukt. Pieļauju, ka automašīna mani neklausīja tādēļ, ka automašīnai nav izieta tehniskā apskate."

No saņemtās regresāta vēstules: "Čau mana mīļā Dūdiņa... Buča. Runčuks. Sveiciens arī visiem pārējiem." Vēlāk izrādījās, ka regresāts atrodas ieslodzījuma vietā un lūdzis vēstules saņēmēju nosūtīt citu vēstuli uz LTAB. Adresāts kļūdījies un sev domāto vēstuli nosūtījis uz LTAB.

"Īsti nezinu vai tas ir kāds blondīņu sindroms vai vienkārši sievietes īsti nezin kā rīkoties tādās situācijās, vai viņa tīšām tā minimāli vēlējās sabojāt savu auto..."
"Pretim braucošā auto vadītāja, paļaujoties uz aklu sieviešu laimi, bezatbildīgi, nenovērtējot decembra smago vakara situāciju, neapdomīgi veica kreiso pagriezienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!