Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" savam prezidentam Bo Andersonam piešķīruši "Lada Largus Cross" speciāli izgatavoto modifikāciju "VIP". Automobilis salīdzinājumā ar standarta modeli padarīts greznāks un jaudīgāks.

Atšķirībā no standarta "Lada Largus Cross" šī autoražotāja šefam paredzētās "VIP" modifikācijas plastmasas aizsargi pa virsbūves perimetru ir nevis melnā, bet virsbūves krāsā. Tāpat automobilim uzstādīti hromēti jumta reliņi, bet pats jumts nokrāsots melns, tāpat kā riteņu diski, kas kontrastē ar virsbūves balto toni.

"Lada Largus Cross VIP" interjera dekoratīvajā apdarē izmantota koka imitācija, bet standarta modelī pieejami auduma sēdekļi pāršūti ar ādu un alkantaru. Savukārt motora jauda no standarta 105 zirgspēkiem palielināta līdz 135.

"AvtoVAZ" prezidents ir pirmais, kurš iegūst šīs speciālās modifikācijas spēkratu, vēlāk tādā tiks pārsēdināta visa autoražotāja vadība.

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva rīkojumu, valsts un pašvaldību iestādēm aizliedzot iegādāties ārvalstīs ražotu tehniku, tostarp automobiļus, ko var aizstāt ar vietējās izcelsmes produkciju.

"Tas varētu šķist sīkums, tomēr patiesībā tas ir ļoti svarīgi," lēmumu aģentūrai "ITAR-TASS" skaidroja "AvtoVAZ" prezidents. "Man teica, ja braukšu ar šo automobili, visi sagribēs tādu pašu un tā kļūšot par problēmu. Tomēr es atbildēju, ka tas, tieši pretēji, ir tikai labi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!