Foto: Publicitātes foto

Krievijas autoražotāja "AvtoVAZ" vadība no 1. augusta būs spiesta pati braukt ar "Lada" markas spēkratiem. Piemēram, kompānijas prezidents Bo Andersons brauks ar universāļa "Largus" paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Cross" (attēlā).

"Tas varētu šķist sīkums, tomēr patiesībā tas ir ļoti svarīgi," lēmumu aģentūrai "ITAR-TASS" skaidro "AvtoVAZ" prezidents. "Man teica, ja braukšu ar šo automobili, visi sagribēs tādu pašu un tā kļūšot par problēmu. Tomēr es atbildēju, ka tas, tieši pretēji, ir tikai labi."

Šāds lēmums pieņemts saistībā ar Krievijas premjera Dmitrija Medvedeva rīkojumu, valsts un pašvaldību iestādēm aizliedzot iegādāties ārvalstīs ražotu tehniku, tostarp automobiļus, ko var aizstāt ar vietējās izcelsmes produkciju.

Tāpat "AvtoVAZ" prezidents paziņojis, ka no gada sākuma ārzemnieku skaits uzņēmumā samazināts pieckārtīgi, bet līdz gada beigām būs tikai četri tādi darbinieki, ieskaitot pašu zviedru Andersonu.

"Lada" modeļu "Largus" un "Kalina" paaugstinātās pārgājības modifikācijas "Cross" tika prezentētas jūnija beigās, bet ražošanā šis versijas automobiļi nonāks rudenī. "Cross" modifikācija atšķiras ar nekrāsotas plastmasas aizsargiem pa virsbūves perimetru, paaugstinātu klīrensu un nedaudz izmainītu virsbūves priekšdaļas dizainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!