Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "Bonhams" sestdien, 21. martā, izsolīs pagājušā gadsimta 80. gadu B grupas rallija "Audi Quattro" sacīkšu automobili, par kuru plānots saņemt 330 līdz 390 tūkstošus eiro.

Izsolē piedāvātais "Audi Quattro" eksemplārs izgatavots 1982. gada sākumā. Tajā pašā gadā somu pilots Hannu Mikola ar šo spēkratu ieguva otro vietu Montekarlo rallijā, atpaliekot no Valtera Rērla ar "Opel Ascona". Pēc tam ar šo sacīkšu automobili tika iegūta 16. vieta Zviedrijas rallija posmā. Pēc tam šo spēkratu izmantoja treniņa braucieniem, bet 1983. gadā pārdeva.

Automobili iegādājās sacīkšu braucējs Antero Laine, kurš ar to autosporta sacensībās piedalījās līdz 1987. gadam, divreiz uzvarot Somijas rallija čempionātā un trīsreiz Arktikas rallijā. Pēc tam šis "Audi Quattro" nomainījis vēl trīs īpašniekus līdz 1991. gadā to iegādājās kolekcionārs Zviedrijā, novietojot to muzejā.

Pēc četriem gadiem šo "Audi Quattro" līdz ar citiem muzeja eksponātiem iegādājās pašreizējais īpašnieks, kurš spēkratu restaurēja.

Automobilis aprīkots ar pieccilindru turbomotoru, kas attīsta aptuveni 350 zirgspēku jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!