Foto: Delfi kolāža

Kompānija "Volkswagen" (VW) izsūtījusi e-pastu aptuveni 70 tūkstošiem savu darbinieku, lai informētu, ka pokemonu ķeršana darba laikā ir stingri aizliegta, vēsta vācu izdevums "Bild".

Turklāt šāds VW rīkojums nav saistīts primāri ar darba drošību, bet gan bažām, ka šādi varētu tikt izpausti uzņēmuma komercnoslēpumi. Šobrīd pasaulē vispopulārākā spēle "Pokemon Go", kas mēneša laikā lejupielādēta vairāk nekā 100 miljonus reižu, izmanto viedtālruņa fotokameru, GPS signālu (reģistrē atrašanās vietu) un datu koplietošanu.

VW ražotāja jaunās vadlīnijas aizliedz saviem darbiniekiem instalēt šo aplikāciju darba telefonos, jo daudzi spēlētāji dalās ar citiem ekrānuzņēmumos ar tikko noķerto pokemonu. Tādējādi VW darbinieki nekādi nenoķers "viņus visus", īpaši ja kāds pokemons slēpjas pie jaunā "VW Golf" vai "Passat CC" prototipa.

Kā noskaidrojis "Bild", tad VW darbinieki par šādu aizliegumu īpaši nebēdā. Pirmkārt, viņi joprojām drīkst spēlēt "Pokemon Go" ārpus darbalaika. Un, otrkārt, VW darbinieki norāda, ka rūpnīcas teritorijā nekādi vērtīgie pokemoni tāpat neslēpjas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!