Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ Ādažu apkārtnē konkursam pieteiktos 32 automobiļus vērtēs 28 žūrijas biedri. Uzdevums ir atlasīt astoņus finālistus, kuri konkursa pēdējā kārtā cīnīsies par prestižo "Latvijas Gada auto 2015" titulu, un izvēlēties papildnomināciju, kā "Mazais", "Apvidus", "Eko", "Komercauto", "Premium" u.c. uzvarētājus. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad atsevišķa nominācija būs tautas balsojumam.

Konkursam drīkstēja pieteikt tikai pašus jaunākos automobiļus un tādi šogad konkursā ir 32. Pašā pēdējā brīdi tikai pieteikti vēl divi jaunākie "Toyota" modeļi – "Aygo" un "Yaris Hybrid". Līdz ar to ir sasniegts jauns dalībnieku skaita rekords, bet vai tiks pārsniegs pagājušā gada tautas balsojuma rekords ar 3260 balsīm, to rādīs novembra balsošanas rezultāti.

Ir vairākas iespējas, kā paust savu viedokli. Viena no tām ir to darīt klātienē tirdzniecības centrā "Mols", kur atklāta lielformāta fotoizstāde. Katrs apmeklētājs var apskatīt pretendentus un nobalsot par savu favorītu.

Otrs veids, kā izteikt savu viedokli, ir interneta balsojums portālā "Delfi". Katra balsotāja klikšķis pie savas auto simpātijas foto audzē attiecīgā pretendenta popularitātes procentu stabiņu, un tā līdz pat 5. decembrim ieskaitot.

Atgādinām, ka pagājušajā gadā balsojumā uzvarēja "premium" klases automobilis "Audi A3 Limousine", kurš vēlāk arī ieguva uzvaras papildnominācijās "Latvijas Premium auto 2014" un "Latvijas Skaistākais auto 2014".

Trešais veids, kā balsot ir iAuto.lv aplikācijā sadarbībā ar Draugiem.lv. Lai maksimāli nodrošinātu, ka viens balsotājs var balsot tikai vienu reizi, šeit ir obligāta reģistrācija ar "Draugiem" pasi. "Draugiem.lv/iAutolv" balsojumā ir pieejami plašāki dati par automobiļiem, piemēram, to sākuma cena. Visi balsotāji šajā aplikācijā piedalās četru jaunu auto izlozē uz nedēļas nogali ar pilnu bāku un tie ir: "Jeep Cherokee", "Mazda3", "Fiat 500L Trekking" vai "Ford Mondeo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!