Foto: Publicitātes foto

Nīderlandes ekskluzīvo automobiļu "Spyker" ražotājs pasludināts par bankrotējušu. Vēl mēneša sākumā autoražotājs informēja, ka meklē jaunu investoru un plāno restrukturizāciju, tomēr nespēja atrast līdzekļus parādu dzēšanai, vēsta aģentūra "Reuters".

"Spyker" dibinātājs un izpilddirektors Viktors Millers paziņojis, ka turpinās šīs markas automobiļu attīstību. Ar "Spyker" nosaukumu turpmāk viņš plāno izgatavot elektromobilus.

Līdzīgu ceļu gāja cits bankrotējis autoražotājs – "SAAB", kas vienu brīdi pat piederēja "Spyker" kompānijai. Arī "SAAB" pēc bankrota un restrukturizācijas nolēma izgatavot elektromobilus, tomēr līdz šim arī tas nav izdevies. Pašlaik zviedri meklē investorus darba turpināšanai. Par potenciālo partneri tiek minēts indiešu "Mahindra & Mahindra".

"SAAB" marku "Spyker" no "General Motors" (GM) koncerna iegādājās 2010. gadā. Savukārt 2011. gadā "SAAB" paziņoja par bankrotu. Sadarbība ar zviedriem nesa 140 miljonu ASV dolāru zaudējumus "Spyker" kompānijai. Nīderlandes uzņēmums pat vainoja GM, ka tas apzināti novedis "SAAB" līdz bankrotam. Rezultātā "SAAB" kompāniju pārpirka jaunizveidots zviedru un ķīniešu konsorcijs "NEVS".

Ekskluzīvo automobiļu ražotājs "Spyker" tika dibināts 1999. gadā – kopš tā laika izgatavoti 290 šīs markas automobiļi. Par pēdējo sērijveida modeli kļuva "C8 Aileron", kas aprīkots ar 400 zirgspēku jaudīgu 4,2 litru V8 motoru no "Audi". Šāds spēkrats maksā ap 180 tūkstoš eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!