Foto: Publicitātes foto

Nule Frankfurtes autoizstādē prezentētais "Bentley" pirmais apvidus automobilis "Bentayga" ir izpārdots visā nākamā gada plānotā ražošanas apjomā. Tādējādi, ja izdomājat šodien pasūtināt "Bentley" apvidnieku, savu eksemplāru saņemsiet tikai 2017. gadā. Savukārt pašu pirmo "Bentley Bentayga" eksemplāru saņems Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Autoražotājs neatklāj konkrētu "Bentley Bentayga" pārdošanas apjomu skaitļos, tomēr britu mediji aprēķinājuši, ka "Bentley" gada laikā būs spējīgs saražot trīs līdz četrarpus tūkstošus "Bentayga" automobiļu. Vācijā "Bentley Bentayga" cena ir no 208 500 eiro.

Karaliene Elizabete II šo "Bentley Bentayga" apvidus automobili izmantos savā īpašumā Skotijā "braukšanai medībās", atklājis "Bentley" ASV nodaļas vadītājs Maikls Winklers intervijā aģentūrai "Bloomberg". Jāatzīmē, ka no apvidus automobiļiem karaliskā ģimene līdz šim izmantojusi tikai "Range Rover".

Jau rakstījām, ka "Bentley Bentayga" ir aprīkots ar sešlitru W12 benzīna dzinēju, kas attīsta 608 zirgspēku jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļauj masīvajam apvidus automobilim no vietas līdz 100 km/h paātrināties 4,1 sekundē un maksimāli sasniegt 301 km/h.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!