Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni nolēmis iegādāties pirmo "UAZ" apvidus automobili, kas tiks samontēts kompānijas jaunajā rūpnīcā Tālajos Austrumos, ziņo "Interfaks" ar atsauci uz Vladimira Putina preses sekretāru.

Berluskoni to paziņojis Sanktpēterburgā tikšanās laikā ar Putinu un Krievijas kompāniju vadītājiem, kuriem ir sadarbības projekti ar itāliešu uzņēmējiem.

Pēc "UAZ" kompānijas pārstāvju vārdiem, šīs markas automobiļu izlaide Vladivostokā tiks uzsākta šāgada oktobra beigās. Sākotnēji šeit apvidnieki tiks montēti no lieliem mezgliem, bet vēlāk Tālajos Austrumos uz konveijera nonāks arī "SsangYong" apvidnieki. Jāatzīmē, ka līdz šim netika ziņots par "UAZ" montāžas uzsākšanu Tālajos Austrumos.

Šobrīd zināms, ka "Sollers" rūpnīcā, neskaitot "UAZ" un "SsangYong" modeļus, tiks ražoti arī "Isuzu" kravas automobiļi ar kravnesību no 1,5 līdz 25 tonnām, kā arī dažādas "FIAT Ducato" komerctransporta modifikācijas. Sākotnēji šajā rūpnīcā tiks izgatavoti aptuveni 15 tūkstoši automobiļu gadā.

Apskati lietotu "UAZ" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!