Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" nosūtījusi bezpilota "A7 Sportback" 900 kilometru garā ceļojumā. Autopilota spēkratā atradīsies žurnālisti, kuri dodas uz Starptautisko plaša patēriņa elektronikas preču izstādi (CES) Lasvegasā.

"Audi A7 Sportback piloted driving" prototips no standarta modeļa atšķiras ar virkni radaru, sensoru un 3D kameru. Automobilis spējīgs patstāvīgi nobremzēt, stūrēt un apsteigt citus ceļu satiksmes dalībniekus.

Taisnības labad jāatzīmē, ka autopilota režīmā spēkrats drīkstēs braukt tikai pa ārpus pilsētas, kamēr vietējie likumi tamlīdzīgu transportlīdzekļu pilotēšanai apdzīvotās vietās pieprasa autovadītāja manuālo darbu.

Ceļojumā no Kalifornijas līdz Nevadas štatam bezpilota automobilī atradīsies ne tikai žurnālisti, bet arī "Audi" speciālists. Autopilota režīmā "A7" prototips spējīgs braukt ar ātrumu līdz 110 km/h.

Atgādinām, ka 2014. gada oktobrī tamlīdzīgs bezpilota prototips uz "Audi RS7" modifikācijas bāzes kļuva par visātrāko autopilota spēkratu, Hokenheimas sacīkšu trases apli nobraucot divās minūtēs un 10 sekundēs un vietām sasniedzot pat 240 km/h ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!