Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" un auto komponenšu izgatavotājs "Continental" parakstījuši vienošanos par autopilota sistēmas izstrādi, kas būs pielāgota braukšanai pa Eiropas lielceļiem. Pirmais "BMW" automobilis ar jauno tehnoloģiju tirdzniecībā nonāks ap 2020. gadu.

Tuvāko divu gadu laikā "BMW" un "Continental" radīs vairākus prototipus ar autopilota sistēmu, kas uzreiz tiks izmēģināti uz koplietošanas ceļiem. "BMW" jau tagad šīs tehnoloģijas iestrādnes sauc "tuvu sērijveidam", tāpēc, iespējams, bezpilota "BMW" ražošanā varētu nonākt arī ātrāk par 2020. gadu.

Atgādinām, ka 2009. gadā pirmais "BMW" ar autopilota sistēmu patstāvīgi brauca pa Nirburgringas trasi, bet 2011. gada maijā šo tehnoloģiju pielāgoja braukšanai pa "Laguna Seca" trasi ASV.

Savukārt 2011. gada vidū "BMW" 5. sērijas sedans ar bezpilota sistēmu tika izmēģināts satiksmē pa maģistrālēm Vācijā. Šis spēkrats spēja pastāvīgi mainīt braukšanas joslas ātrumā līdz 130 km/h, veikt pagriešanās manevrus un iekļauties automobiļu plūsmā. Kopumā "BMW" ar savu tehnoloģiju veica izmēģinājuma braucienus nepilnu 10 tūkstoš kilometru distancē.

Pērnā gada nogalē "Continental" arī paziņoja par savas tamlīdzīgās sistēmas izstrādi.

Jāatzīmē, ka pie automobiļu bezpilota sistēmas izstrādes pašlaik strādā vairāki autoražotāji un tehnoloģiju kompānijas, tostarp "Audi", "Volvo", "Cadillac", "Toyota", "Volkswagen" un "Google".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!