Foto: Publicitātes foto

Olimpiskajās peldēšanas sacensībās no svara ir katra milisekunde, tādēļ ASV komanda meklē visdažādākos līdzekļus, kas ļautu uzlabot tās rezultātus. Un viens no palīgiem šajā jomā amerikāņu peldētājiem ir vācu autoražotājs BMW, vēsta "Bloomberg".

BMW, izmantojot tehnoloģiju, kas oriģināli paredzēta automobiļu bezpilota sistēmām, palīdz olimpiešiem pilnveidot peldēšanas tehniku. Tās pašas diodes, ko BMW izmanto automobiļos gājēju un citu satiksmes dalībnieku atpazīšanai, šajā gadījumā ir piestiprinātas dažādās peldētāja ķermeņa vietās, lai analizētu peldētāja ķermeņa kustības.

Šāda tehnoloģija ļauj iegūt vairāk un precīzāku informāciju, kādas tieši izmaiņas peldētājam ir jāizdara savās kustībās, lai panāktu vēl labāku rezultātu. Zemūdens videokameras reaģē uz diožu elementiem, kas piestiprināti pie peldētāja ķermeņa.

Turklāt šāda metodoloģija (programmatūra analizē peldētāja kustību harmoniju reālā laikā) ļauj iegūt tūlītēju atgriezenisko informāciju, peldētājam uzreiz saņemot instrukcijas no trenera par nepieciešamajām izmaiņām.

Pēc provizoriskas informācijas, BMW automobiļu bezpilota sistēmas adaptācija peldētāju vajadzībām izmaksājusi ap pusmiljonu dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!