Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW pārtrauks ražot pašreizējās paaudzes sportisko sedanu "M3" tā neatbilstības dēļ jaunajām kaitīgo izmešu un degvielas patēriņa normām. Tā vietā, lai ražošanu atliktu uz laiku, līdzīgi kā "BMW M550i" modifikācijas gadījumā, vācu autoražotājs nolēmis šī modeļa ražošanu pilnībā pārtraukt maijā, vēsta "BMWBlog".

Līdzīgi kā citus jaudīgos BMW ar benzīna dzinēju, arī "M3" būtu jāaprīko ar cietu daļiņu filtru. Tomēr noskaidrojies, ka šim nolūkam nepieciešama papildu vieta izplūdes sistēmā. Lai risinātu šo problēmu, BMW sporta nodaļas "M" inženieri pat izskatījuši iespēju oglekļa šķiedras kardānu nomainīt ar mazāku un kompaktāku tērauda kardānu, lai konstrukcijā atrastu vietu filtram.

Nākamās paaudzes "BMW M3" debitēs ne ātrāk kā 2020. gadā. Līdz tam modeļu gammā paliks tikai "M4" kupeja un kabriolets. Turklāt "M4" tiks modernizēts līdz nepieciešamajam termiņam – 2018. gada 1. maijam, lai modelis atbilstu jaunajam kaitīgo izmešu un degvielas patēriņa ciklam WLTP.

"BMW M3" ir aprīkots ar trīslitru turbopūtes sešcilindru dzinēju, kas attīsta 431 zirgspēka jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu. Sportiskais sedans no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē un maksimāli sasniedz 250 km/h.

Pašreizējais "BMW M3" ražošanā nonāca pirms četriem gadiem – 2014. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!