Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Bosch" paziņojusi par savu jaunāko izgudrojumu – automobiļa akseleratora pedāli, kas vibrē vai palielina pretestību, ja spēkrata vadītājs pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu vai patērē neadekvāti daudz degvielas. Vācu uzņēmums cer, ka jau tuvākajā nākotnē šī tehnoloģija ļaus samazināt dzinēja kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā un uzlabot ceļu satiksmes drošību.


"Bosch" tehnoloģijas akseleratora pedālim likt vibrēt var dažādos gadījumos, piemēram, arī lai signalizētu autovadītājam par optimālu transmisijas pārslēgšanas brīdi. Savukārt hibrīda spēka agregāta automobiļos "Bosch" akseleratora pedālis signalizēs par brīdi, kad hibrīda sistēma no elektromotora pārslēdzas uz iekšdedzes dzinēju.


Tālākā perspektīvā "Bosch" akseleratora pedālis spēs "sazināties" ar navigācijas sistēmu, dzinēju un elektroniskajām drošības sistēmām, automātiski adaptēties autovadītāja braukšanas stilam, laikapstākļiem un ceļa seguma kvalitātei. Vēl vācieši apgalvo, ka šādas tehnoloģijas akseleratora pedālis ļaus samazināt degvielas patēriņu aptuveni par septiņiem procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!