Foto: Publicitātes foto

"Jaguar X-Type" nav no šīs markas veiksmīgākajiem modeļiem, pat pats ražotājs jaunā "XE" sedana kontekstā neatsaucas uz šo ideoloģisko priekšteci. Tas bija pirmais "Jaguar" ar universāļa tipa virsbūvi un pirmais "britu kaķis" ar dīzeļmotoru. Tomēr viens "Jaguar X-Type" eksemplārs gan ir īpašs – ar to braukusi pati Lielbritānijas karaliene.

Tirdzniecībā Lielbritānijā bija nonācis viens no karalienes Elizabetes II garāžas spēkratiem – universālis "Jaguar X-Type Estate" leģendārajā "British Racing Green" zaļajā krāsā. Jaunais īpašnieks no Londonas autosalona "Fletchdale" to iegādājies par 15 tūkstošiem sterliņu mārciņām (19 tūkstoši eiro).

Interesanti, ka automobiļa pircējs nemaz nav zinājis konkrētā eksemplāra aristokrātisko izcelsmi. "To nopirka cilvēks, kurš nezināja iepriekšējā īpašnieka personību," darījumu izdevumam "The Sun" komentē "Fletchdale" pārstāvis. "Kāds neviļus iegādājās gabaliņu aristokrātijas."

Elizabetes II universāļa nobraukums ir tikai 12 231 kilometrs. Automobilis ir "Sovereign" komplektācijā, tostarp ar bagāžas nodalījuma norobežojošo sietu, kas paredzēts suņu pārvadāšanas gadījumā.

Karalienes "Jaguar X-Type Estate" ir aprīkots ar trīslitru V6 benzīna dzinēju, kas attīsta 231 zirgspēka jaudu un kas ir sajūgts ar piecpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šīs versijas spēkrats no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 6,8 sekundēs un maksimāli sasniegt 230 km/h.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!