Foto: Shutterstock
Stāvvietās notiekošo automobiļu sadursmju skaita pieaugums pēdējo divu gadu laikā Lielbritānijā pieaudzis par 35 procentiem. Britu zinātnieki ķērās pie darba, lai noskaidro, kādēļ tā noticis, un secinājuši, ka avāriju skaits stāvvietās pieaug, jo jaunie automobiļi no paaudzes paaudzē pieaug gabarītos, paziņojis pētnieciskais uzņēmums "Accident Exchange".

Britu zinātnieki izrēķinājuši, ka ģimenes hečbeks pēdējo 15 gadu laikā no modeļa paaudzes paaudzē gabarītos ir pieaudzis par 15 procentiem. Tāpat pēdējo 15 gadu laikā ģimenes arvien biežāk hečbeka vietā izvēlas iegādāties apvidus automobili. Tikmēr stāvvietu standarta izmērs Lielbritānijā nav mainījies jau ilgu laiku: garums tām ir 4,8 metri, bet platums – 2,4 metri.

Pēc "Accident Exchange" datiem, Lielbritānijā ik gadu stāvvietās notiek 675 tūkstoši avāriju jeb gandrīz 1800 avāriju dienā. Kopumā šīs avārijas apdrošinātājiem rada zaudējumus 1,4 miljardu sterliņu mārciņu (1,2 miljardu eiro) apmērā.

Britu zinātnieki tāpat aprēķinājuši, ka vairāk nekā trešdaļa no visām avārijām Lielbritānijā notiek, manevrējot stāvvietā, bet vidēji viena šāda sadursme apdrošinātājam izmaksā 2050 mārciņu (2379 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!