Foto: Publicitātes attēli

"Chrysler Group LLC" mainījis nosaukumu – kompāniju turpmāk sauks "FCA US LLC". Savukārt "Chrysler" vārdu turpmāk izmantos tikai un vienīgi konkrētās automobiļu markas nosaukumā. Šādu lēmumu pieņēmis "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) koncerns, kas izveidots pēc "Fiat" un "Chrysler" grupas apvienošanas janvārī.

Nu jau bijušā "Chrysler" pārstāvji norāda, ka jaunais nosaukums nekādi neietekmēs uzņēmuma darbību, personāla sastāvu vai ģenerālmītnes atrašanās vietu, kas, tāpat kā līdz šim, bija Mičiganas štatā, ASV.

"Jaunais nosaukums ir tikai daļa no izmaiņām, kas pašlaik notiek FCA koncernā. Ja cilvēks maina savu uzvārdu no Šmita uz Džonsu profesionālu vai personīgu iemeslu dēļ, viņš joprojām ir tā pati persona. Jauns nosaukums mums nepieciešams tamdēļ, lai atspoguļotu savu lomu jaunajā koncernā, tas arī viss," izdevumam "The Detroit Free Press" norādījis "Chrysler" pārstāvis Eds Garšteins.

Neskatoties uz nosaukuma maiņu, kompānija turpinās izpildīt biznesa plānu, kas tika prezentēts pavasarī. Tas paredz dubultot "Chrysler" piedāvāto modeļu klāstu, papildinot to ar kompaktu sedanu un diviem jauniem apvidus automobiļiem.

FCA koncerns reģistrēts Nīderlandē, maksā nodokļus Lielbritānijā, bet tā akcijas tiek kotētas Ņujorkas biržā. Apvienošanas brīdī "Fiat" piederēja 58,5 procenti "Chrysler" akciju.

Atgādinām, ka "Chrysler" grupā ir tādi zīmoli kā "Chrysler", "Jeep", "Dodge", "Ram", "SRT" un "Mopar".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!