Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 31. janvārī, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rēzeknes nodaļā kāda sieviete mēģināja apmainīt viltotu vadītāja apliecību. Uzrādot viltotu apliecību, CSDD darbiniekiem radās šaubas par tās autentiskumu.

Pateicoties CSDD darbinieku rīcībai, sieviete ar viltoto apliecību tika aizkavēta, kā laikā par notikušo tika informēta Valsts policija, kuras kompetencē būs tālāko izmeklēšanas darbību veikšana.

CSDD aicina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neveikt prettiesiskas darbības, kas saistās ar dokumentu viltošanu. Visa informācija ir atrodama CSDD reģistros, un viltojuma atklāšana ir tikai laika jautājums. Citu valstu vadītāju apliecības tiek pārbaudītas ārvalstu reģistros. Turklāt CSDD darbinieki ir labi apmācīti atšķirt viltojumus no oriģināliem, un pirms jebkura pakalpojuma sniegšanas tiek rūpīgi pārbaudīti visi iesniegtie dokumenti.

Lai nepieļautu šādus un līdzīgus gadījumus, CSDD gadu gaitā ir veikusi nopietnu darbu – izveidots Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrs, kurā tiešsaistē pieejama visa informācija par autovadītājiem vai to īpašumā esošiem transportlīdzekļiem, kā arī ir izstrādāta pretkorupcijas sistēma, lai novērstu šādus gadījumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!