Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 5. martā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ikgadējā konkursa 6.-8.klašu skolēniem - topošajiem mopēdistiem "Gribu būt mobils!" lielajā Latvijas finālā pārliecinoši uzvarēja Rīgas Doma kora skolas komanda "Spriganais tupeļmotors", izcīnot 68,2 punktus no 81,5 iespējamajiem, portālu "Delfi" informēja CSDD.

Šodien Rīgas Motormuzejā notikušajā finālā sacentās konkursa "Gribu būt mobils!" visu septiņu reģionālo pusfinālu labākās komandas. Fināla rezultāti:
2.vieta: Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda "Šaursliežu dzelzceļš", 63,2 punkti;
3.vieta: Kusas pamatskolas komanda "Kusa – 1", 57 punkti;
4.vieta: Popes pamatskolas komanda "Drošie riteņbraucēji", 56,2 punkti;
5.vieta: Cēsu pilsētas pamatskolas komanda "MM – 5", 50,5 punkti;
6.vieta: Jūrmalas Alternatīvā skolas komanda "Team Stripes", 50,3 punkti;
7.vieta: Ilūkstes 1.vidusskolas komanda "Min un rullē – 1", 47,7 punkti.

Lielajā finālā komandām atbilstoši konkursa dalībnieku vecumam un satiksmes dalībnieka statusam bija jāveic četri dažādi uzdevumi: datortests par ceļu satiksmes drošību un satiksmes noteikumiem; atbilstoši savam vecumam – jāorganizē ceļu satiksme; jāprezentē mājas darbs – analīze par to, kā bērni un jaunieši apgūst un ievēro ceļu satiksmes drošības jautājumus; kā arī atsevišķs uzdevums bija jāpilda visu komandu kapteiņiem.

Komanda ar skolotāju Ilonu Poikāni balvā ieguva ceļojumu – izglītojošu ekskursiju uz zinātnes parku "Tom Tits Experiment" Zviedrijā. Savukārt 2. un 3. vietas ieguvēji – katra komanda saņēma dāvanu karti pašu plānotai ekskursijai uz sev tīkamu galamērķi.

Konkursa "Gribu būt mobils!" mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un personīgās drošības garantēšanas iespējām. 12-14 gadu vecumā skolēni ir ne tikai gājēji vai velosipēdisti, bet arī topošie vai esošie mopēdu vadītāji, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās. Šosezon dalībai konkursa visās kārtās bija pieteikušās 443 komandas, kas ir par teju pussimts komandām vairāk nekā pērn.

Konkurss "Gribu būt mobils!" ir viens no 90. gadu sākuma īstenotajiem CSDD izglītības projektiem bērniem un jauniešiem.

Konkursu "Gribu būt mobils!" organizē CSDD sadarbībā ar SIA "Aģentūra VB Plus". Projekts tiek finansēts no OCTA līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!